Lucia 2016

Nyhet Publicerad

Information om Lucia tåget. Alla barn är välkomna att vara med.

Luciatåg i Kirche S:t Peter den 4 december 2016 kl. 13.00
 

Nu är det hög tid att börja öva på luciasångerna inför luciatåget den 4 december! I år övar vi luciasångerna tillsammans med barnen på Svenska kyrkans julbasar (Freie Evangelische Schule, Waldmannstrasse 9, Zürich)  den 19 november kl.10.15-11. Övningen med barnen sker utan föräldrar, som istället kan passa på och shoppa och fika på egen hand :-).

 

För Luciatåget träffas vi den 4 december kl. 11.45 utanför stora ingången till Kirche S:t Peter i Zürich. Inga föräldrar får komma in i kyrkan medan vi övar eller i omklädningsrummen. Barnen får gärna komma ombytta och klara, men vi i kören hjälper i annat fall till att klä på barnen. Insläpp för all publik sker kl. 12.30 genom stora ingången. Observera att det inte är möjligt att reservera platser i kyrkan eftersom vi tar med oss alla kvarlämnade saker till omklädningsrummen.

 

Alla barn är välkomna, men bedöm själv om ditt barn är gammalt nog att kunna vara med kören utan någon förälder samt i viss mån kunna koncentrera sig i ca 1 timme under gudstjänsten. Övningen blir ett litet test och därför får inga föräldrar vara med inne i övningslokalen. Det behövs ingen föranmälan till varken övningen eller luciatåget.

 

Det vore trevligt om vi hade tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgubbar med i tåget (inga lucior!). Alla dräkter måste ordnas av barnens föräldrar och föräldrarna måste också se till att barnen är i kyrkan i tid. Tärnorna behöver rött band runt midjan och glitter i håret. Gärna glitter som inte "fäller" så mycket (kyrkan klagar). Tänk på att det kan vara kallt i kyrkan så se till att ditt barn har tillräckligt med ljusa kläder under linnet.

Barnen får endast ha elektriska tärnljus och ska helst ha till kläderna matchande skor på fötterna.

 

Barnen kommer att sjunga följande sånger:

1.    Sankta Lucia

2.    Staffan var en stalledräng

3.    Tre pepparkaksgubbar

4.    Goder afton, Goder afton

5.    Lusse Lelle

 Sånghäfte (texter)

Om ni har frågor så får ni gärna höra

av er till Kathja Tapanainen Andrews (kathjatapanainen@hotmail.com)

 

Vi ser fram emot ett fint luciatåg!
 

Nota Bene Kören

genom

 

Kathja Tapanainen Andrews, Leo Fall och Katarina J. Holmström