Emma

Emma Hagelberg ny volontär i Svenska kyrkan Zürich-Basel

Nyhet Publicerad Ändrad

Emma Hagelberg presenterar sig

Jag heter Emma Hagelberg och kommer att jobba som volontär i Svenska Kyrkan i Zürich-Basel.

 

Jag är 20 år och kommer från den lilla byn Bredbyn utanför Örnsköldsvik. Redan innan jag tog studenten visste jag att jag ville utbilda mig till församlingspedagog, men jag visste också att jag inte ville börja studera på universitet direkt efter gymnasiet. Församlingspedagogen i min hemförsamling, tog tjänstledigt och då sökte de en vikarierande assistent, så det senaste året har jag ansvarat för ungdomsverksamheten i Anundsjö.

 

Bredbyn är som sagt en liten by omgiven av skog där alla känner alla och där byborna pratar det charmiga och lätt obegripliga anundsjömålet. Under min uppväxt blev man ifrågasatt av de andra barnen om man sa att man trodde på Gud och i det lilla samhället gjorde man det man kunde för att passa in. Jag bestämde mig för att bli kristen på min konfirmation och sedan dess har mitt engagerat för Svenska Kyrkan vuxit. Det började i ungdomsgruppen, sedan har jag gått en treårig ung konfirmandledarutbildning, suttit med i distriktsstyrelsen för svenska kyrkans unga i Härnösands stift i tre år och nu har Gud även lett mig in på vägen att jobba inom svenska kyrkan.

 

Genom Svenska Kyrkan och Svenska Kyrkans Unga har jag fått möjligheten att utvecklas och växa som lärjunge och människa. Jag brinner nu för att andra ska få uppleva en lika fantastisk resa i sina andeliv som jag fått göra. Genom Svenska Kyrkan fick jag även kontakt med musiken, då vår kantor lärde mig spela piano. Sedan dess har jag sjungit i vår gospelkör, studerat musik med inriktning sång på gymnasiet, spelat på många olika evenemang och även tävlat med min egen musik.

 

Jag är en skämtsam och spontan person som älskar natur och kultur. Jag samlar på askar från olika länder, men även på skratt, minnen och möten med olika personer. Så jag hoppas att just du och jag kommer få träffas!