Svenska kyrkan Costa Blanca

Välkommen till Svenska kyrkan i Torrevieja på Costa Blanca. Kom med i vår gemenskap!

Välkommen till Svenska kyrkan: Calle Luis Cánovas Rodriques 4, Aguas Nuevas, 03183 Torrevieja.

Aktuella bilder från Kyrkbygget BILDSPEL

Heléne och Lars Cederlöw tjänstgör som diakon respektive kyrkoherde på Costa Blanca. Gäller det sociala och diakonala ärenden ta kontakt med diakon Heléne +46709453526 helene.cederlow@svenskakyrkan.se Angående förrättningar och gudstjänster kontakta kyrkoherde Lars  lars.cederlow@svenskakyrkan.se 
Svenska kyrkans telefonnummer är +3496678653
Lämna ditt namn och telefonnummer, så ringer vi upp så fort vi får möjlighet.

 

Svenska kyrkan finns här Torrevieja. Vi finns när Du behöver oss.
En mötesplats för alla åldrar. För många är det en stor trygghet att vi finns på plats i Costa Blanca området och att man kan vända sig till oss i olika livssituationer. Oavsett om du är kyrkligt engagerad eller inte hoppas vi att du vill stödja vår verksamhet och bli medlem år 2022.  Du får gärna vara aktiv medlem om du önskar, men det ställs inga krav på detta. Kan du tänka dig detta, så skulle vi bli mycket tacksamma om du betalade in medlemsavgiften/år 25 € (260 sek)
Swish 123 009 3104  altn. svenskt Bankgiro konto 682-6648 

 

 

 DU kan göra skillnad! Nu har Svenska kyrkan i samarbete med Svenka konsulatet startat en insamling för att hjälpa dem som är i Ukraina eller lever på flykt på grund av alla oroligheter som härjar på denna plats .I samband med gudstjänsten i Svenska kyrkan i mars påbörjades en insamling till Ukraina. Vid detta tillfälle berättade Caroline och Isabelle Lamenoise om situationen i Ukraina, samt hur vi kan göra skillnad.
Det som behövs är
LÄKEMEDEL-första hjälpen kit, bandage, medicin mot brännskador, antibiotika, jodlösning, talkpuder
FÖR BARN- nappar och nappflaskor, mjölkersättning, välling, barnmatsburkar, blöjor och krämer
MATVAROR-fiskkonserver,paté påssoppor, pulverkaffe/tepåsar
Denna lista är sammanställd av Isabelle som är en av eldsjälarna i detta viktiga arbete. Hon arbetar för organisationen Heart to Heart och ni kan nå henne på telefonnummer +34637334362 Ni kan lämna gåvor på Svenska kyrka ( Calle Luis , Rodriques 4, Aquas Nuevas Torrevieja) som vi sedan förmedlar via denna organisation. Har Du möjlighet att hjälpa till att stödja människor som lever i krig och ovisshet, ring gärna Svenska kyrkan +46709453526, så berättar vi mera.

 

 Varmt välkomna till söndagens gudstjänst, den 5 juni kl.11.00 Pingstsdagens tema är Den heliga Anden. För dem som önskar fortsätta gemenskapen efter gudstjänsten firar vi Sveriges nationaldag med sång och förtäring. 
C/ Luis Canovas Roriques 4, Aguas Nuevas , Torrevieja
Om Du av olika anledningar inte kan komma, så får du gärna ringa till oss så kan vi mötas  via telefon eller vid något annat tillfälle.

Nattvard

Torsdagen, den 26 maj kl.12.00 firar vi Veckomässa
Välkommen till kyrkan (Calle Luis Canovás Rodriques 4, Aguas Nuevas, 031 83 Torrevieja)
En stilla stund där vi får dela bröd och vin och påminnas om Jesu stora kärlek till oss alla. 

Torsdagen, den 26 maj kl 13-16 är det Våffelcafée.
Kom och ät nygräddade våfflor med sylt och grädde. 
Det finns också möjlighet att som vanligt få låna böcker i vårt bibliotek.
I en orolig värld, kan det kännas fint att för de som vill få möjliget att tända ljus i vår kyrksal och och be om frid och fred i våra egna liv och för världen. Adressen till oss är Svenska kyrkan, Calle Luis Rodriques 4, Aguas Nuevas, Torrevieja
Hoppas vi  ses oavsett om du brukar komma till kyrkan eller inte så är alla lika varmt välkomna!

Fredagen, den 3 juni kl.10-12, träffas familjeverksamheten ”Kyrkis”  
Kyrkis” är en gemenskap förskolebarn med föräldrar. Man är alltid  välkommen oavsett om man bor här eller vistas här en kortare period. Vi träffas för sång och lek på fredagarna,10-12 i Svenska kyrkan, Calle Luis Canovas Rodriques 4, Aguas Nuevas, 03183 Torrevieja.
Varmt välkomna till en mötesplats där man lär känna varandra, såväl barn som vuxna.Om ni fundrerar över något gällande denna verksamhet  får ni gärna höra av er till helene.cederlow@svenskakyrkan.se        
telefon 0709453526

Kärlekens ljus

Det skulle kännas bra att få dela sorgen med någon.
Det finns ett liv efter döden, också för dem som blir kvar. I kyrkan finns plats för sorg och stöd för dig som lever vidare. Du är inte ensam i din sorg. Här finns vi diakon och präst som vill lyssna och dela dina minnen, tankar och känslor. Välkommen att ta kontakt med oss telefonnummer 0709453523 eller 0709453526

Du som är medlem och inte fått medlemsbrevet via mail, hör av dig till oss så ska vi kontrollera att vi har rätt mailadress. Är det så att ni inte får medlemshälsningen beror det troligtvis på att vi inte har rätt e:post i registret.Kontakta oss så åtgärdar vi det med det snaraste.

Du som vill ge ett bidrag eller lämna kollekt till Svenska kyrkan på Costa Blanca kan också göra det genom att swisha till nummer123 009 31 04
Ange ditt namn i meddelandet.
Tack för din gåva, viktigare nu än någonsin.

Var inte rädd, jag är med dig. Ängslas inte, jag är din Gud. Jag ger dig styrka och hjälper dig, stöder och räddar dig med min hand.

Jesaja 41:10

 Bön i Coronatider

Gud, Du som är nådens och modets Gud, vi ber om Din hjälp i den tid då sjukdomen sprider sig över vår värld och vårt land.

Vi kommer till Dig med rädsla, vilsenhet och om bön, kraft och hopp inför framtiden.

Vi kommer med vår oro för anhöriga och vänner som bor i drabbade områden.

Vi ber för alla som arbetar inom vården, och alla som vill stödja och hjälpa medmänniskor i utsatta situationer.

Vi ber om Guds välsignelse och beskydd.

I Jesu namn. Amen

 

Hoppet över oss aldrig

Projektet Nya Kyrkan

Svenska Kyrkan på Costa Blanca fyller en mycket viktig funktion för väldigt många personer i området. Intresset för vår breda verksamhet, diakoni, gudstjänster och sammankomster är större än någonsin. Efter långt sökande efter nya lokaler, är nu köpet av en ny lokal i hamn. Tidigare restaurangen El Paraiso i området nära Carrefour kommer att bli vår nya ändamålsenliga kyrkobyggnad.


Kostnader för inköp och ombyggnad
Den slutliga kostnaden för projektet kommer att landa på cirka en miljon Euro. 506 000 € för fastigheten inklusive skatter och lagfart och nästan lika mycket för att bygga om lokalen och anpassa den efter våra behov, införskaffa teknik, musikutrustning, inventarier etc.


Finansiering
Svenska Kyrkan i utlandet, SKUT, har beslutat att bidra med 450 000€. En av våra medlemmar, Per-Erik Persson har skänkt 1 miljon som vid gåvotillfället blev omräknad till 94 000 € efter då aktuell valutakurs. Utöver dessa pengar har församlingen samlat in 125 000 SEK enligt bokslutsdagens kurs.
Projektets utveckling och gestaltning du kan följa I nuvarande lokal finns ritningar att beskåda. Du kommer också att kunna följa oss på vår hemsida www.svenskakyrkan.se/costablanca eller på den speciella hemsidan för kyrkobygget på, www.kyrkan.eu, samt på Facebook.


Vi behöver ditt stöd. Nu!
För att så snabbt som möjligt bli helt skuldfria behöver vi din hjälp.
1. Skänk en slant varje månad via autogiro. Varje krona räknas.
2. Ett löftesoffer eller en större engångsgåva. Kom ihåg att märka
gåvan med ditt namn och ”Kyrkobygget”.
3. Swisha din kollekt eller gåva direkt till telefonnummer
1230093104, märk gåvan "Kyrkobygget”.
4. Bli med i gruppen "Tempelpelarna”. Här vänder vi oss till
enskilda företag eller personer som är villiga att skänka 1000€ eller mer till projektet. För den generösa gåvan får man sitt företags logo eller namn på en speciell plakett placerad på lämplig plats i kyrkan.


Kyrkobyggets bankgiro
För samtliga bidragsgivare gäller: Kyrkans Svenska bankgiro 682-6648, märk gåvan med "Kyrkobygget”.


Slutligen
Vi hoppas att ni liksom vi, känner att det vi nu bygger tillsammans inte bara är en "vanlig fastighet”, utan en plats med speciella värden där människor i många år framöver kan glädjas och träffas. Men kanske framför allt kunna känna att man kan få ta sig an och få svar på livets mysterium och många andra frågor av existentiell natur.
Vi tackar Dig för ditt stöd.
Kyrkorådet för Svenska kyrkan Costa Blanc

Kanske skulle jag bli volontär på Svenska Kyrkan på Costa Blanca!

 

Du är kanske pusselbiten vi söker............

Vi behöver varandra – Du och jag och de andra

Kyrkan på Costa Blanca bygger på att vi är många som hjälps åt och tar ansvar för verksamheten. Genom Ditt engagemang gör du det möjligt för kyrkan att nå många på olika sätt.

Årsskifte kan innebära att man kan se med tacksamhet bakåt, mod framåt, och kärlek åt sidorna. Detta kan ge nya möjligheter och utmaningar. Vi gör, vid årsskiftet, precis som de flesta företag, en inventering av våra tillgångar och resurser.

Det vore bra, för framtiden, att få veta vilka som vill fortsätta vara volontärer eller vill börja som ideell på kyrkan på Costa Blanca.

Volontärs-skap på kyrkan kan innebära mycket t ex att man medverkar och ansvarar för

Bakning av rågbröd, vetebröd, mjuka kakor, småkakor

Biblioteket

Cafévolontärer vid våffelservering

Cafévolontärer vid Öppet Hus

Familjedag

Fotografering och dokumentation av församlingsverksamhet

Fågelvandring

Förbedjare

Införskaffa vinster till lotterier

Kyrkkaffe på söndagar

Ljud/ teknik

Ljusbärare och ljusstakar

Måndagsvolontär

Skötsel av krukväxter o blomsterdekorationer

Speciella evenemang, marknader grillfest m.m.

Svenskundervisning för barn

Sällskapsspelskväll

Tisdagskväll med lätt förtäring

Tvätt och strykning/mangling av dukar o handdukar, övriga textilier

Utdelning av Kyrkans programblad och information.

Om Du/Ni har möjlighet, tid och intresse att hjälpa till – hör av Dig genom skicka ett mail till helene.cederlow@svenskakyrkan.se

 

 

 

 

Svenska Kyrkan i Torrevieja

Välkommen till Svenska kyrkan på Costa Blanca och alla de olika aktiviteter vi har att erbjuda dig och att där delta i vår gemenskap! Har du frågor kring verksamheten kontakta Lars Cederlöw på tel +46 70 9453523 eller Heléne Cederlöw på tel +46709453526Kyrkans lokaler ligger vid Avenida de las Cortes Valencianas. Adressen är Calle Luis Canovas Rodriqes 4, 031 83 Torrevieja 
Om du utgår från Avenida de las Cortes Valencianas vid obelisken (pinnen), kör då norrut till nästa rondell, tag vänster och sedan första höger, kör förbi bensinmacken så ligger kyrkan direkt efter, på höger sida.  

Länk till vägvisning i Google maps. Observera att Google visar rätt gata men inte riktigt rätt hus, fortsätt hundra meter så hittar du Svenska Alla är varmt välkomna till oss! Självklart behöver du inte vara eller bli medlem för att delta i gudstjänster och aktiviteter. Men medlemsbidragen är värdefulla för oss. Därför välkomnar vi gamla som nya medlemmar. Medlemsskapet i Svenska kyrkan i Torrevieja är 25 euro/person. Din avgift kan du betala i kyrkan eller till nedanstående kontouppgifter. Glöm inte uppge namn, adress, telefonnummer och e-post när du betalar över bankgiro eller swish (260 SEK) 123 009
Svenskt bankgiro 682-6648  

Glimtar från verksamheten

Foto Lilian Ronander

För att läsa om pågående, kommande och genomförda verksamheter i kyrkan klicka på nedanstående länk

Glimtar från verksamheten