Konsertprogram

Välkommen till konsert i Masthuggskyrkan! Fri entré.

Efter årsskiftet 2021/2022 startar vi ett nyhetsbrev om musik och konserter i Carl Johans pastorat.

Är du intresserad av att få nyhetsbrevet via e-post, klicka på länken och fyll i prenumerationsformuläret!

Prenumeration på nyhetsbrev om musik

Rekommendationer under Covid-19

Oavsett verksamhet följer vi regeringens och Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer som gäller för att begränsa smittspridningen av Covid-19. Håll avstånd och stanna hemma om du inte känner dig frisk.

För aktuella verksamheter se kalendern. Hör gärna av dig till vår reception om du har några frågor.

Jazztrion Förnuft och känsla Foto: Kerstin Ehrnlund

Jazzkonsert med Förnuft och känsla

17 oktober kl. 18 i Masthuggskyrkan

Trion Förnuft & Känsla består av etablerade musiker på den svenska jazzscenen. Pianisten Fabian Kallerdahl har hörts världen över med "Music Music Music" och mängder av andra konstellationer och har dessutom tidigare vunnit utmärkelsen Jazz i Sverige. Trumslagaren Johan Birgenius och basisten Alfred Lorinius har en lång historia där de ingått i flertalet projekt och är mycket aktiva på den internationella jazzscenen.

När Förnuft & Känsla möts skapas musik som är både rytmisk, melodisk och komplex fast med en lekfull enkelhet. Trion släppte albumet "Jane Austen Texas" 2020 och bandets första singel har streamats över en halv miljon gånger. Efter ett år med minimalt antal spelningar är bandet mer taggat än någonsin!

Fri entré!

Bibelord och orgelimprovisation

23 oktober kl. 18 i Masthuggskyrkan

Texter och orgelmusik vävs samman. Medverkande:  Ingela Bergström, präst och Lo Bringeland, orgel.

Madelene Birgenius

Masthuggs församling