Volontär

Vill du dela med dig av din tid och ditt engagemang i något som gör skillnad för dina medmänniskor och som också blir meningsfullt för dig?

Boo församling drivs av mångas personliga engagemang både av volontärer, anställda och förtroendevalda. I Boo församling finns det många olika sätt att vara volontär på, både genom punktinsatser och mer regelbundet.

Vi tänker att varje människa har något att bidra med. Genom att öppna upp för ett brett volontärt engagemang vill vi uppmuntra och möjliggöra för människor att vara med i byggandet av ett gott samhälle där kärlek och omsorg får växa på livets alla områden.

Det finns utrymme att vara sig själv, att bidra med det jag kan och vill. Som volontär tar jag ingen annans plats utan jag kompletterar sammanhanget. Jag ger till andra och får mycket igen. Gemenskapen i volontärgruppen har gett mig många nya vänner. Det ger tillfällen till skratt, att hjälpas åt och pröva något nytt.

Marianne, volontär

Som volontär ger du av din tid i olika uppdrag som passar dig.

  • Du erbjuds  regelbundet träffar vid ett par tillfällen per termin där vi förutom att fika och ha trevligt också diskuterar olika ämnen som kan vara berikande och fortbildande i engagemanget som volontär.
  • Vi erbjuder handledning i ditt uppdrag som volontär.
  • När du engagerar dig som volontär ingår också att du går en introduktionsutbildning som församlingen håller under en heldag. 

För fler exempel på vad du kan göra som volontär, läs mer HÄR eller fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer!

Intresserad? Varmt välkommen att höra av dig till Pia Guillard, så träffas vi och ser vilket uppdrag som kan passa dig! Alternativt anmäl dig via vårt anmälningsformulär, se nedan.

Som jag ser det är en viktig roll för kyrkan att vara en motkraft i vårt samhälle, där människor alltför ofta bedöms efter vad de presterar eller äger. Att lägga lite tid på att vara volontär i ett sådant sammanhang känns inte som en uppoffring eller plikt, utan som en möjlighet.

- PO, volontär

Vad roligt att du eventuellt vill bli volontär! Fyll i och skicka in din ansökan här så får du veta mer:

ACT- Boo församling

Brinner du för internationella frågor och hjälparbete?