Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling

Biskopsval i Stockholms stift

Biskop Eva Brunne går i pension 2019 och Stockholms stift ska välja en ny biskop.

Nästa år ska ny biskop väljas i Stockholms stift men redan nu sker ett första nomineringsval torsdag 6 december. Antalet föreslagna kandidater är många och det kan vara svårt att besluta sig för hur man skall rösta. Därför har Boo församling gjort en sammanställning av de olika kandidaternas svar på ett antal frågor.
Svaren hittar du här » (PDF-fil)

Uppdaterat fredag 7 december:
I torsdagens nomineringsval till ny biskop i Stockholm stift fick Andreas Holmberg, stiftsadjunkt i Stockholm, flest röster. Av de 969 giltiga rösterna gick 182 till honom. Näst flest, 133 st, fick Marika Markovits, direktor på Stadsmissionen i Stockholm.

Övriga kandidater, som nådde över fem procent, och som går vidare till biskopsvalet nästa år är: Jonas Eek, Sven Milltoft, Bengt Kristensson Uggla och Gunilla Hallonsten.

Läs mer om biskopsvalet här:
Biskopsval 2019 »
Så går valet till »