Foto: Magnus Aronson / Ikon

Vandra för livet!

Välkommen till våra vandringar varje vecka i Bollnäs och Rengsjö. Här kan du även anmäla dig till sommarens stora pilgrimsvandring, "Helgonleden 2021" .

Den 14 april startar ”Vandring för livet” i Bollnäs och Rengsjö. Vi vandrar varannan onsdag i Rengsjö och Bollnäs med start klockan 13 och med ungefärlig sluttid klockan 16. Löpande information om varje vandring kommer finnas i kalendern på vår hemsida, samt på pastoratets Facebooksida och på affischer.

Vi vandrar olika långt och startar på olika platser. Nybörjare eller van vandrare, alla är välkomna! På vår vandring delar vi både tystnad och tanke. Ta gärna med enkel förtäring i din ryggsäck.

Max antal deltagare är 8 personer (personal ej inräknade). Anmäl om du vill delta genom telefon eller e-post (kontaktinfo längre ner på sidan).

Varannan vecka är vi i Rengsjö och varannan i Bollnäs. Ring senast dagen innan om du vill ha skjuts till och från vandringen.

Vi arrangerar även testvandringar inför sommarens stora pilgrimsvandring, ”Helgonleden 2021” (klicka för information och anmälan). Välkommen att följa med! Kanske vill du testa att vara vandringsledare?

Helgonleden är en längre vandringsled som i södra Hälsingland går förbi flera av kyrkorna och kapellen i Bollnäs pastorat. 

Helgonleden är en certifierad pilgrimsled med fritidsstatus som med helgonen startar i Heliga Birgittas Uppland, går via Uppsala och Sankt Erik, Sankt Staffan i Hälsingland och Sankt Olof Nidaros i Trondheim. 

Här kan du ta del av en enkel vandringsguide över delsträckan Södra Hälsingland på sammanlagt ca 10 mil.