Postludium 11 april

Nyhet Publicerad

”De trodde att Jesus var borta”. Torbjörn Widfeldt spelar veckans postludium på orgeln i Bollebygds kyrka. På söndagen 11 april är kyrkoårets tema ”Påskens vittnen”.

11 april: ”De trodde att Jesus var borta” – koralförspel till Sv. Ps. 156

Andra söndagen i påsktiden får vi i texterna höra om hur den uppståndne Jesus visar sig för lärjungarna, bl. a. efter en nattlig resultatlös fisketur på Tiberiassjön. På morgonen står Jesus på stranden, men lärjungarna förstår inte att det är han. Jesus uppmanar dem att göra ett nytt fångstförsök med kastade nät på höger sida, och denna gång blir nätet så fullt att de knappt orkar dra det. Lärjungarna börjar då ana att det verkligen är Jesus, men vågar inte fråga honom rakt ut. När de kommit i land bjuder Jesus dem att sätta sig att äta vid elden han gjort upp (Johannes 21:1-14).

En psalm som belyser just denna text är ”De trodde att Jesus var borta” (Sv. Ps. 156) med text av Anders Frostenson och musik av Gunnar Thyrestam.

Här ett enkelt koralförspel där temat först presenteras i andra manualen med svaga stämmor, innan huvudmelodin spelas på första manualens Principal 8'.