Någon knappar på sin mobiltelefon.
Foto: AstroStar /Shutterstock/ Ikon

Saknar du någon att prata med?

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft på olika sätt. Det kan handla om oro över relationer, kriser, sorg, existentiella frågor och funderingar. Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Oavsett var du befinner dig i livet är det bra att ha någon att samtala med som tar sig tid att lyssna. Du kan till exempel prata med en präst eller diakon, chatta med jourhavande präst eller kontakta Sjukhuskyrkan.

Svenska kyrkans samtalsstöd finns till för dig. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan, och det kostar ingenting.

För att boka tid för samtal kontaktar du någon av våra diakoner eller präster, det kan du göra både på telefon eller via e-post.

Vi finns tillgängliga för samtal här i Boden

Chatta med jourhavande präst

Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla kvällar kl. 20.00–24.00.

En man med prästkrage sitter hos en man som ligger i en sjukhussäng.

Sjukhuskyrkan

Oavsett om du är patient, anhörig eller anställd finns Sjukhuskyrkan som stöd. Du behöver inte vara kristen för att besöka oss. Sjukhuskyrkan finns idag på 73 sjukhus i Sverige.

En pärlplatta i regnbågens färger.

Regnbågslinjen

Regnbågslinjen finns här för dig när du behöver dela din livssituation med någon. Det som känns svårt, det som tynger dig eller som du av annan anledning har behov av att prata om. Regnbågslinjen är är öppen varje torsdag kl 16-21.

Illustration av en ung tjej som skriver sms med någon samtidigt som två ungdomar står i bakgrunden och tittar på henne.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Kvinna bär många orangea böcker.

Universitetskyrkan

Är du student eller medarbetare vid universitet eller högskola? Då kan du vända dig till universitetskyrkan med dina frågor och funderingar. Där finns präster, pastorer eller diakoner som lyssnar och samtalen förs under tystnadsplikt. Du behöver inte vara kristen, alla är välkomna.

Tre män står utomhus. De har kamoflagefärgade kläder med varsin stola hängande ner äver axlarna. De håller i nattvardsbröd och vin.

Militär själavård

Präster i Svenska kyrkan verkar som stöd för medarbetare inom Försvarsmakten när de ställs inför svåra situationer som får dem att tappa fotfästet i tillvaron. Svenska kyrkan kan även slussa vidare till själavård inom andra religioner.

Kolme graafista kuvaa caatista, puhelimesta ja nettikirjeestä.

Palveleva puhelin

Ruotsin kirkon keskusteluapu ja kriisipuhelin. Voit soittaa, lähettää nettikirjeen tai chattailla päivystäjän kanssa luottamuksellisesti. I Sverigefinska telefonjouren kan du prata finska, chatta eller skriva ett digitalt brev. Du kan vara anonym och ingen utomstående kan ta del av samtalet.

Händer som gör tecknet för "kyrka" - framför en kyrka.

Samtalsjour för döva via bildtelefon

Svenska kyrkan erbjuder nu en nationell bildtelefonjour på teckenspråk. Där kan döva personer i hela landet samtala direkt med teckenspråkiga präster eller diakoner.

Stöd och samtal

Här i Boden erbjuder vi bland annat kostnadsfria stödsamtal, hembesök, anhörigstöd, stöd i kontakter med myndigheter, krissamtal, och ekonomiskt stöd för den som har det svårt.