Blentarps församling

Är belägen i sydvästra delen av Sjöbo kommun, Skåne län, Lunds stift och kyrkorna som tillhör vår församling är Blentarp, Everlöv och Sövde. Välkommen till oss!

Bön för fred

Blentarps kyrka är öppen tisdagar kl 12-13 med början den 22 mars.

Bön och ljuständning för fred.
Du är välkommen att sitta ner en stund.

Musik i vår och påsk

Välkommen att fira gudstjänst med oss 14 april-26 maj!

Lösning bildgåta

Lyckades du att lösa bildgåtan i Tuppluren nr 4 2021?

Ställ för vaser på minneslunden i Blentarp

Aktuellt från våra kyrkogårdar och begravningsväsende

Nya ställ för vaser på minneslunden i Blentarp

Bilinbrott, skadegörelse och stölder

Var vaksam vid våra parkeringsplatser vid kyrkogårdarna! Håll uppsikt efter tjuvar på kyrkogårdarna!

Tuppluren

... är namnet på vårt församlingsblad och som har funnits sedan år 1999.

I senaste numret, som utkom i slutet av februari, presenterar vi förtroendevalda ledamöter och ersättare i Blentarps församling.

Tuppluren nr 1 2022 - utkom slutet av februari Foto: Vollsjö Tryck

Församlingspedagog Christina Ahnfeldt delar med sig av sina tankar kring tro. Vad betyder tro? Behöver jag tro? Vill jag tro?

Antar du utmaningen ”En kyrklig klassiker”? En metod för att lära känna kyrkans tro och liv. Läs mer om detta i Tuppluren eller besök kyrkklassiker.se

Var gärna med och tävla i bildgåtan, så ta chansen och skicka in ditt svar till oss! Kanske det blir just du som vinner den här gången?

Ni kan läsa hela församlingsbladet digitalt här på hemsidan. Kika gärna in här och se vad Tuppluren bjuder på!

PS! Du vet väl om att det även går att beställa prenumeration av Tuppluren i pappersformat? DS!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En man med stor ryggsäck går mellan kyrkbänkarna i Uppsala domkyrka.

Bli medlem

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Här finns alltid en plats för dig.