Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Sätt spaden i backen och vägra kaos!

Nyhet Publicerad

Kaos är ingenting nytt, det har funnits i alla tider. Mitt i alla larmrapporter, bombdåd på nära håll mm måste vi hjälpas åt att hålla huvudet kallt och fanan högt.

Sätt spaden i backen och vägra kaos!

Kaos är ingenting nytt, det har funnits i alla tider. Mitt i alla larmrapporter, bombdåd på nära håll mm måste vi hjälpas åt att hålla huvudet kallt och fanan högt. Kärlekens fana, livsmodets, glädjens, tålamodets, generositetens – och inte minst sanningens fana. Det är en utmaning för oss alla att pröva det som sägs och inte lyssna till de som förvrider fakta i dagens värld.  
Vi kan hjälpas åt att sprida det goda, inte det onda. Både i ord och handling. Precis som Paulus sa; ”Släck inte anden, förakta inga profetior, men pröva allt. Ta vara på det som är bra och avhåll er från allt ont.” (1 Thess 5:19-22)

Nionde söndagen efter trefaldighet Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Jesus, som verkligen mötte kaosmakterna, manar oss: Känn ingen oro, tappa inte modet …min frid ger jag er!
Så låt oss hjälpas åt att sprida glädje och göra goda grejor för varandra – då ser vi hur kaosmakterna förlorar greppet om oss. I Jesu namn. Amen!

I vår vackra sommartid hör vi: ”Gå ut min själ och gläd dig vid, den store Gudens gåvor!”(I denna ljuva sommartid, Ps 200)