Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Hur mycket kärlek ryms i en semla?

Nyhet Publicerad

Semlor är gott, tycker nog de flesta. Om semlan dessutom kan få stå för allt det vi får vara tacksamma för så kan det rymmas mycket kärlek i detta härligt fluffiga bakverk.

Den enkla bullen fylls med saftig mandelmassa och toppas med ett överflöd av grädde och täcks av en liten munter hatt av samma bulle.
I fantasin kan vi ju se att Guds kärlek är sådan. Han fyller vår enkla bulle (våra liv) med ett fylligt inre som har ett visst tuggmotstånd, och för vår livsglädjes och lekfullhets skull så lägger han så mycket grädde ovanpå så det svämmar över (allt det goda han omger oss med).
Den lilla hatten är vår himmelska glädje, det som finns nära Gud och det fina florsockret, kanske kan vara mannat i öknen, gåvorna vi får av kärlek, omsorg och tröst, och det får vi lägga på tungan och smaka på. Mmm, vilken helhet. Något att tänka på, nästa gång vi äter en semla kanske!

Den här tiden går i kärlekens tecken; Valentin-dagen eller Alla hjärtans dag och Fastlagsdagarna (då vi bl a äter semlor) handlar om det.
Kärlekens väg med oss. Kärleken mellan oss människor i vänskap och nära relationer och kärleken från Gud, ett förbund av kärlekstrådar som räcks åt oss alla.
Kärleken som vi lever av är inte alla gånger enkel och vi behöver prata om dess olika ansikten.

Fastlagssöndagen Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Välkommen till våra gudstjänster som dyker ner i detta livsviktiga tema!

Lotta Damm