Det händer i det lilla!

Nyhet Publicerad

Man brukar säga att det är de små små detaljerna som gör det. Inte behöver vi smälla till med en resa till Maldiverna (och det kan vi just nu inte heller) och inte ens till Paris.

Att ta en tur till Vårdnäs härliga stiftsgård räcker (jag vill inte göra reklam, men det är så fint där) eller ordna en korg med kaffetermos och ge dig ut med en vän till skogen eller strandkanten, eller ta en cykeltur. Då kanske du har bakat något som du vet att den andra gillar (eller köpt), tagit med fina, roliga servetter (går också bra att vika hushållspapper extra fint) eller smugit med en dikt som du tycker fångar tillvaron just nu.

Kanske kan ni högläsa något för varandra när ni ligger där i gröngräset och ser molnen passera. Larvigt? Bara för förälskade par? Nej, varför det! Hitta på nåt som passar ditt hjärtas språk, som visar att du bryr dig om den du har nära. Kärleken till din nästa är en kärlek även i smått.

Vi har alla haft en tuff vår med virusoro, avstånd och förhållningsregler. Nu behöver vi vila och återhämtning. Se på varandra som Jesus ser på oss. Med kärlekens och förlåtelsens blick. Ta ett steg tillbaka från frustration och återhållen längtan. Det är så lätt att lägga skulden för allt elände på andra. Jesus säger;  Döm inte, så blir du inte dömd… Varför ser du flisan i din broders/systers öga när du inte märker bjälken i ditt eget? Ta först bort bjälken i ditt öga, så kan du se klart och ta bort flisan ur din broders/systers.

Gör dig heller inga bekymmer, säger han också. Och ro ut med båten på djupt vatten och lägg dina nät där, säger han till sina lärjungar. Han vill att vi ska göra något annorlunda, gå på djupet, inte bara på ytan av tillvaron. Med enkla små medel kan vi upptäcka och uppleva att det händer något med oss som förändrar och kastar ett ljus över livet. Det är stort att leva, även i det lilla.

Välkommen till våra gudstjänster, både ute och i våra sommaröppna kyrkor!

Lotta