Konfirmandgrupper ht.19-vt.20

Vi har något för alla konfirmandtyper, sommarkonfirmanden, den effektive, den eftertänksamma, den aktiva, den reslystna och den med lite tidsbrist. OBS! Anmälan till konfirmandgrupper kan göras från och med 13 maj klockan 9.

Vad handlar konfirmation om?

Konfirmation handlar om dig! Att låta dig upptäcka mer av vem du är och att ge dig goda redskap för att leva som människa.

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet, om dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud.

Konfirmation handlar om kyrkan. Kyrkan som vill vara en plats där du kan bli mer trygg i dig själv, känna gemenskap i gruppen och församlingen och utvecklas. Det sker genom lek och allvar, enskilt och tillsammans i konfirmandgruppen.

Vad är meningen med konfirmation?

Livets mening är inte prestation. Meningen finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Som människa har du både ansvar för ditt eget liv och för hur du bemöter andra. Ibland fungerar det bra, ibland inte. Dopet påminner dig om att du alltid får börja om på nytt, att livet alltid är större än dina misslyckanden.
Under konfirmationstiden får du testa att ta på dig ett par ”kristna glasögon” och se dig omkring. Vad tror du att du skulle se? Många blir förvånade. Oj, är det så här att ha en tro?

Du får även en möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter – och vad det har med ditt liv att göra!
Konfirmandtiden vill ge dig mod att stå upp för att alla människor är värdefulla och se kyrkans roll när det gäller att visa det.
Tiden som konfirmand vill också ge dig redskap att se hur kristen tro finns i relation till andra livsåskådningar samt visa respekt för människor med annan övertygelse.

Ängelholms församling erbjuder sammanlagt fem olika konfirmandgrupper under hösten 2019, våren och sommaren 2020.

Vi förbehåller oss rätten att sätta samman grupper efter antal anmälda och gruppsammansättning.

När man är konfirmand ingår det att man går på gudstjänster, kommer på träffarna och åker på någon form av läger, oavsett vilken grupp man väljer.

Marie Kilander
Maila till Marie