Begravning

Döden kan vara en ovän som tar någon vi älskar ifrån oss. Men döden kan också möta oss som en befriare. Både livet och döden är mysterier, större och hemlighetsfullare än några ord och tankar kan uttrycka.

...och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer, och ingen sorg och ingen klagan och ingen smärta skall finnas mer...

Upp 21:4

Det betyder att vi inför döden och avskedet av en avliden kan komma till en begravning med väldigt olika känslor. Det får spegla sig i mina egna tankar men också i valet av musik och psalmer och i de ord av hopp och tröst som prästen i griftetalet väljer att förmedla.

Ängelholms församling finns med i livets alla skeden, från de glada stunderna till de sorgsna. Vi har på denna sida samlat information som kan fungera som stöd och svar till de frågor som ofta uppkommer när en anhörig skall begravas.

Kyrkogårdsexpeditionen

För frågor rörande kyrkogårdarna, begravningsrätt och gravskötsel kontakta kyrkogårdsexpeditionen

0431-43 76 50

Expeditionen

Vardagar 9-15,
lunchstängt 12-13

Har du frågor som rör begravning? Vill du komma i kontakt med expeditionen? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!