Person i vit tröja håller i två blå jeans
Foto: Maude Frédérique Lavoie

Sälj på Tradera och stöd människor på flykt från kriget i Ukraina

Engagemanget för de som drabbats av kriget i Ukraina är stort. Ett effektivt sätt att bidra är att sälja dina kläder eller andra saker på Tradera till förmån för Act Svenska kyrkan. Tillsammans gör vi skillnad!

I en krissituation är det viktigt att humanitära insatser sker under så ordnade former som möjligt. Act Svenska kyrkan arbetar med lokala aktörer som redan finns i området. En effektiv insats innebär att prioriteringar för vad som behövs just nu görs av lokala partner.

Genom att undvika långa transporter av material kan både tid och miljö sparas. Det ger större möjlighet att flexibelt möta de faktiska behoven på plats. Att köpa material i närområdet gynnar också den lokala ekonomin. Just nu behövs din gåva till mat, vatten, hygienartiklar, filtar och madrasser (alla dessa produkter införskaffas i närområdet). 

Sälj dina kläder på Tradera istället 

Om du har kläder eller annat du kan tänka dig att undvara så är detta ett bra tillfälle att sälja dem på Tradera till förmån för Act Svenska kyrkan. Då bidrar du till att stötta människor som flyr från kriget i Ukraina. I år kan alltså vem som helst lägga ut föremål till försäljning. Mellan den 27 februari och 10 april pågår Fasteaktionens insamling och gåvorna används där behoven är störst. 

Exempel på hur dina gåvor gör skillnad 

  • 180 kr räcker till ett hygienpaket vid gränsen mellan Ungern och Ukraina (tvål, schampo, tvätt- och diskmedel, toalettpapper, tandkräm, handsprit). 
  • 280 kr räcker till ett matpaket vid gränsen mellan Ungern och Ukraina (mjöl, ris, olja, gryn, kött- och fiskkonserver, mjölk, mörk choklad, pasta, ärtor, kakor). 

Stöd Act Svenska kyrkans insatser i Ukraina 

Våra lokala partner finns på plats i Ukraina samt i länderna runt Ukraina och stöttar den ukrainska befolkningen. Medlemmar i ACT-alliansen, som Act Svenska kyrkan är en del av, genomför nu humanitära insatser. De viktigaste behoven i nuläget är mat, vatten och hygienartiklar. Filtar och madrasser behövs också för tillfälliga sovplatser. Alla dessa produkter införskaffas i närområdet. 
 
Gåvorna används där behoven är störst. Ge din gåva genom om att swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet. 

Person står och håller i kläder, böcker och saker.

Sälj på Tradera och rädda liv

Genom att sälja till förmån för Act Svenska kyrkan på Tradera kan du vara med och stötta människor som är i akut hungersnöd, på flykt från kriget i Ukraina eller lever i utsatthet.

Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!