Bild på personer som går i skogen med ryggsäckar samt logotypen för Pilgrim's Walk for Future
Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Nu börjar Pilgrim’s Walk for Future

Nyhet Publicerad

Idag, den 18 juli, tar vi de första stegen i pilgrimsvandringen för klimatet, Pilgrim’s Walk for Future. Vandringen börjar i Vadstena och går hela vägen till det stora klimatmötet COP26 i Glasgow, Skottland i november.

Under sommaren och hösten deltar Act Svenska kyrkan i den internationella vandringen Pilgrim’s Walk for Future. Syftet är att sätta klimatet främst på agendan. Med på vandringen har vi fem krav till beslutsfattarna och längs vägen samlar vi namnunderskrifter att överlämna till beslutsfattarna på klimatmötet. Du kan skriva under namninsamlingen här.

Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Hela ekosystem riskerar att kollapsa och redan idag leder klimatförändringar till konflikter och att människor tvingas på flykt från sina hem. De människor som bidrar minst till klimatförändringarna är de som drabbas mest. Därför vill Act Svenska kyrkan tala om klimatfrågan, som en rättvisefråga. Var med oss i höst när vi höjer rösten för klimaträttvisa!

Walk For Future

På sidan walkforfuture.se hittar du alla vandringar och uppdateringar från den stora vandringen till Glasgow. Du kan även registrera din egen vandring för klimatet samt få praktiska tips om hur du kan engagera dig för klimatet.

En grupp människor går på en väg.

Walk and talk

Vandra, reflektera och samtala om klimatet i en ”walk and talk”. Lyssna på reflektioner från personer runt om i världen som engagerar sig för klimaträttvisa.

Människor är samlade en som räcker upp din en arm i luften är i fokus.

Agera för Klimaträttvisa

Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Hela ekosystem riskerar att kollapsa och redan idag leder dess följder till konflikter och att människor tvingas på flykt från sina hem. Därför vill Act Svenska kyrkan tala om klimatfrågan, som en rättvisefråga.