Kollage av flera bilder visar exempel på engagemang

Ett underbart engagemang för årets julinsamling

Nyhet Publicerad

Just nu pågår Act Svenska kyrkans julinsamling – Bryt en tradition. Det är ett fantastiskt engagemang för årets julinsamling runt om i landet och församlingarnas arbete gör skillnad!

Tillsammans för alla flickors rätt 
 

Advent och jul är en tid på året när vi möts i våra kyrkor och deltar i gudstjänster, konserter, julmarknader och andra samlingar.

– Efter pandemiåret som varit är det härligt att återigen se hur församlingarna kan mötas och hålla insamlande aktiviteter runt om i kyrkorna i Sverige, säger Susanna Olivin, kampanjledare för Act Svenska kyrkans julinsamling 2021. 

Många insamlingsaktiviteter har redan gått av stapeln, det har varit: julbasarer, diktförsäljning, solbad i minus två grader, prästostförsäljning, vinterbad, gudstjänster och mässor med musik, lotterier, pysselverkstad och julkonserter och många andra initiativ. Tack vare alla engagerade ute i församlingarna kan vi tillsammans bryta skadliga traditioner och ge hopp till tusentals flickor runt om i världen. 

Församlingarnas arbete gör skillnad
 

Julinsamlingen är en av Sveriges största insamlingskampanjer och engagerar tusentals människor över hela landet. Frivilliga och anställda i Svenska kyrkans församlingar sprider information och samlar in pengar till människor som lever i utsatthet. Här kan du hitta fler tips på aktiviteter. Under #actsvenskakyrkan och #brytentradition går det att följa engagemanget runt om i landet. Nedan är ett axplock av några av de aktiviteter som sker runt om i landet. 

Stort tack för allt engagemang och lycka till med julinsamlingen!

Exempel på härligt engagemang runt om i landet