Kampanj bild visar grafik över jorden, där halva är dag och andra halvan natt

Dela lika-dagen den 20 mars

Nyhet Publicerad

Vid vårdagjämningen den 20 mars, när dag och natt är lika långa, vill vi på Act Svenska kyrkan uppmärksamma världens orättvisa fördelning av makt och resurser. Vi kallar dagen för Dela lika-dagen!

Vad innebär då att dela lika i detta sammanhang? I fastans tid innebär det att avstå något av mitt eget och ge till dem som bättre behöver det. Genom att ge en gåva till Act Svenska kyrkan kan du vara med och bidra till en mer rättvis värld och till att människor på flykt från kriget i Ukraina får matleveranser. Fasteaktionen är ett tillfälle att samla alla goda krafter för människors rätt till en värld utan krig, hunger och fattigdom.

Kriget i Ukraina påminner oss om att hunger även drabbar människor i vårt närområde. Dela med dig genom att swisha halva beloppet för något du köper under Act Svenska kyrkans fasteaktion. Det kan vara en kaffe, lunch eller varför inte halva matkassen. Det blir en gåva som gör skillnad!

Swisha din gåva till 900 1223.

Kampanj bild visar grafik över jorden, där halva är dag och andra halvan natt

Dela lika-dagen

Kriget i Ukraina har orsakat smärta och förtvivlan, men det har hos många också väckt en stor medkänsla och strävan att dela med sig till andra. Den 20 mars uppmärksammar Act Svenska kyrkan världens orättvisa fördelning av mat, makt och resurser. Vi kallar dagen för Dela lika-dagen.

Produktbild av matkasse i tyg som är kluven på mitten. Några ärtor har rullat ut på bordet.

Dela lika under samma himmel

Fasteaktionen 2022 är avslutad. Tillsammans samlade vi in 61,6 miljoner, vilket är ett nytt rekord! Vi vill rikta ett varmt tack till alla er som har engagerat sig och bidragit med gåvor, aktiviteter, auktioner, tid och energi! Tillsammans har vi delat med oss till människor som är i akut hungersnöd, är på flykt från krig eller av någon annan anledning lever i utsatthet. Tillsammans gör vi världen hel.