Porträttbild Erik Lysén
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Coronaviruset slår hårt mot redan utsatta

Nyhet Publicerad Ändrad

Stor oro för partner och samhällen ut i världen som inte står rustade att möta coronavirusets konsekvenser. Om detta och om vikten av att visa solidaritet i en svår tid skriver organisationens chef Erik Lysén.

På bara några veckor har så mycket ställts på ända genom coronavirusets spridning över världen.  Precis som så många andra organisationer har Act Svenska kyrkan ställt in alla internationella resor fram till den 15 april och vi har säkerställt att medarbetare från partner, som befunnit sig i Sverige, har fått hjälp att ta sig hem till sina hemländer. 

På många håll i Sverige kan inte längre planerade konserter, arrangemang och olika församlingsaktiviteter genomföras till förmån för Act Svenska kyrkans fasteinsamling, vilket riskerar att slå hårt mot vår förmåga att hjälpa utsatta människor runt om i världen.

Act Svenska kyrkans partner arbetar för och tillsammans med människor som lever i stor utsatthet, i samhällen som olikt Sverige inte står lika rustade att möta coronavirusets konsekvenser. Act Svenska kyrkan har nu fått in vädjanden från våra samarbetspartner om att vårt livsviktiga stöd måste upprätthållas.

Jag tänker att vi alla, på olika sätt vill stödja de människor som riskerar att drabbas allra värst av den globala coronakrisen.  Vårt tema för fasteaktionen; att stå på modets sida; är viktigare än någonsin.

Vi har medarbetare och samarbetspartner ute i världen som inte kommer att sluta att ge hjälp och stöd, men som behöver våra böner, omtankar, solidaritet och gåvor för att kunna fortsätta sitt livsviktiga arbete.  Hjälp oss att stödja dem.  

Erik Lysén, chef Act Svenska kyrkan

Olika sätt att stödja

Ge via kort/internetbank

Swish 9001223

Bankgiro 900-1223

Plusgiro 90 01 22-3

Bli månadsgivare

Från utlandet
SWIFT/BIC: NDEASESS,
IBAN: SE32 9500 0099 6046 0900 1223