Vinslövs församling

Expeditionen är öppen helgfri mån-tors kl. 10.00-12.00 Kyrkans Hus, Kyrkogatan 4, 288 33 Vinslöv. Ytterdörren är låst men ring gärna på ringklockan. Ni når oss även via: Epost vinslovs.forsamling@svenskakyrkan.se Telefon 044 – 858 50 (helgfri måndag – torsdag kl. 10.00 - 12.00)

Vinslövs kyrka är öppen för egen bön och ljuständning vardagar kl 10-15.
Varmt välkommen att fira gudstjänst med oss!

Stöld från gravstenar

Varje år sker ett antal stölder från kyrkogårdar och kyrkor runt om i landet. Allt från fräcka stölder i bemannade kyrkor och inbrott i bilar tillhörande besökare till nattliga räder på våra kyrkogårdar.

Vi har tidigare varit förskonade från detta men tyvärr har vi nu också blivit drabbade av vandaler på nya kyrkogården i Gumlösa. Någon gång mellan fredag kväll den 13/5 2022 och måndag morgon den 16/5 2022 har man på flera gravstenar plockat bort och stulit kors av metall samt på vissa gravstenar även dess bokstäver.

Detta är naturligtvis anmält från kyrkans sida och vi uppmanar alla som är drabbade att göra likadant.

Vi kan bara beklaga det inträffade.

Sommar i Vinslövs församling

Här ser du vad vi har att erbjuda i sommar!

Gud, vi ber för fred

Livets Gud
Se vår oro. Vi ber för människorna i Ukraina. För alla som har makt att stoppa krig och förstörelse. För det Europa som är vårt hem. Du som alltid varit tillflykt i oro, nöd och krig, förbarma dig över din värld – också denna dag. Amen.

Antje Jackelén
Ärkebiskop

Be en bön för fred

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Personalens tankar om svenska kyrkan i Vinslövs församling

Inför Biskopsvisitationen under våren 2021 gjordes en film för att presentera för biskop Johan och hans kollegor vad Vinslövs församling är för oss som arbetar i församlingen.

Nu bjuder vi in er till att få ta del av våra tankar om Vinslövs församling!

Kyrkans hus - en nystart

Nu har vi flyttat in i våra nya lokaler!
Vi är stolta över denna nystart och vill dela detta med er.
I dagsläget får det bli med hjälp av filmen här.
Hur det färdiga resultatet blev hoppas vi kunna visa er - på plats!

Konfirmation och unga

Tänk även på att vi bara är ett samtal bort!

Pastorsexpeditionen

Expeditionen är öppen helgfri mån-tors kl. 10.00-12.00

Kyrkans Hus, Kyrkogatan 4, 288 33 Vinslöv

Ytterdörren är låst men ring gärna på ringklockan.

Ni når oss även via:

Epost vinslovs.forsamling@svenskakyrkan.se

Telefon 044 – 858 50 (helgfri måndag – torsdag kl. 10.00 - 12.00)