Konfirmation

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om ditt liv och dina frågor. Helt enkelt det som är viktigt för dig. Här kan du anmäla dig till konfirmationsläsningen.

Hur har konfirmationstiden gjort skillnad i ditt liv? -Det har varit en underbar upplevelse och ett minne för livet. Jag har kommit mycket närmare mina vänner.

Kommentar från sommarens konfirmander

Under konfirmationstiden får du testa att ta på dig ett par ”kristna glasögon” och se dig omkring med ”kristna ögon”. Vad tror du att du skulle se? Skulle du upptäcka något nytt omkring dig? Kanske inuti dig? Se gamla grejer på ett nytt sätt? Många blir förvånade.

Alla människor har funderingar. Det kan vara svåra tankar kring kärlek och död, vardagliga grubblerier eller stora, förväntansfulla drömmar inför framtiden. Men trots att alla går runt och funderar är det ibland lätt att känna sig ensam om sina tankar. Är det bara jag i hela världen som tänker så här? Ligger någon annan vaken just nu och frågar sig samma sak? Oroar sig andra i min ålder för det här?

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan, vilket är ungefär 1 av 3. För många blir konfirmationen en chans att utforska både sig själv och andra, att få testa sina åsikter och värderingar. Som konfirmand får du diskutera livets små och stora frågor tillsammans med både jämnåriga och äldre. För att du ska kunna lära känna dig själv, varför du tänker och handlar som du gör, och även förstå hur andra resonerar. Konfirmation är en upptäcksresa som vi gör tillsammans.

För att delta i den avslutande konfirmationsgudstjänsten, ska man vara döpt och tillhöra Svenska kyrkan. Om man inte är döpt när man börjar som konfirmand, döps man under konfirmandtiden. Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop.

Här anmäler du dig till konfirmation >>>
Här kan du hämta aktuell konfirmandfolder >>>
Här kan du se en film om konfirmation >>>

Vill du söka bidrag för din konfirmation kan du hämta blankett här >>>
Du som vill konfirmera dig i annan församling kan söka bidrag här >>>
Här kan du läsa mer om att konfirmeras i Svenska kyrkan >>>

Hur har konfirmationstiden gjort skillnad i ditt liv? -Den har faktiskt förändrat mig som person, för nu vågar jag säga som jag tycker, det gjorde jag inte förut.

Lena  Eklund

Lena Eklund

Vindelns församling

Konfirmandledare, Verksamhetsansvarig Barn och Ungdom

Petvin  Sandström

Petvin Sandström

Vindelns församling

Barn och ungdom, Konfirmandledare

Hur har konfirmationstiden gjort skillnad i ditt liv? -Konfatiden har gett mig många minnen, kompisar och upplevelser jag annars inte hade fått. Kunskaper om allt möjligt, alltså mer än bara bibeln, har jag också fått.