Foto: Alex&Martin/IKON

Begravning

Inför en begravning tar du kontakt med den församling som den avlidne tillhör för att boka tid och plats för begravning.

Om den avlidne var församlingsbo kan du ta kontakt med Pastorsexpeditionen i Vindelns församling (0933-143 00, telefontid 10-12) för att boka tid och plats för begravning. Om du anlitar en begravningsbyrå brukar den ta kontakt med Vindelns församling.

Våra begravningstider är kl 10 och kl 14 på torsdagar och fredagar.

Ett särskilt begravningsombud, utsett av Länsstyrelsen, bevakar rättigheterna för de som inte tillhör Svenska kyrkan. I Vindeln är Annika Andrén begravningsombud. Annika nås på 070-322 05 62.

Behöver du prata med någon om din sorg? Du kan du kontakta någon av våra präster eller diakoner för samtal. De har stor vana att möta människor som bär på sorg och som lever i en svår livssituation. De har även tystnadsplikt.

Här kan du läsa mer om begravning i Svenska kyrkan >>>