Sommarkyrkor

Västerås domkyrka är en världsattraktion, men den som också besöker andra västerås­kyrkor blir inte besviken.

Västerås domkyrka

Västerås domkyrka har öppet dagligen kl 9-17.

Sommarvärdar i domkyrkan
I år utgår ordinarie sommarvisningar inkl tornuppstigningar. Även möjligheten för grupper att boka visningar utgår i sommar. Men en sommarvärd finns på plats för att svara på frågor och visa runt.
Bra informationsmaterial finns också på plats - och på flera språk:  svenska, engelska, finska, tyska, franska, spanska, ryska, holländska, italienska, polska, tigrinja, mandarin, somaliska, arabiska och farsi.
För barn finns upptäcktskartan Spårhunden (på svenska).

Behöver du någon att prata med?
Här har du möjlighet att prata med en präst eller diakon på plats i domkyrkan. Du behöver inte boka tid innan.
Gäller v 26-33, mån- fre kl 16-17.

Orgelmatiné
Lördagar kl 12. Fri entré. Se kalendern för mer information och ev ändringar.
Se även inspelade Orgelmatinéer och konserter via YouTube! Här släpper vi också åtta sommarkonserter i år, under den gemensamma titeln Musik i sommarkväll.

Besök en medeltida kyrka i sommar!

I Västerås finns 19 medeltida kyrkor och många av dem har vanigtvis bara öppet vid dop, bröllop och begravning. Men under sommaren öppnar flera av dem för besökare och här finns verkligen mycket att upptäcka och ta del av.
"Sommarkyrka" är populärt och lockar varje år många nyfikna besökare från när och fjärran - ett extra bra utflyktsalternativ, som dessutom inte kostar något.
På plats finns medarbetare eller frivilliga som kan berätta mer.