Svenska kyrkan Västerås

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Västerås Besöksadress: Domprostgården, V Kyrkogatan 3, 72215 Västerås Postadress: Svenska kyrkan Västerås, Box 5, 72103 Västerås Telefon: +46(21)814600 E-post till Svenska kyrkan Västerås Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Drive in

Gift er, förnya era äktenskapslöften eller passa på att döpa barnen på årets drive in. Eller kom förbi och njut av den härliga stämningen. Fredagen den 7 juli finns Svenska kyrkan - för 10:e året i rad - på plats vid Elbakajen under Västerås Summer Meet.


Att vigas, förnya äktenskpaslöften eller döpas på drive in är både enkelt och stämningsfullt. Ni får gärna föranmäla att ni kommer, men det är inte nödvändigt. Kom som ni är. Kyrkan ordnar präst, härlig musik och skål i alkoholfritt bubbel för brudpar och dopfamiljer. Den härliga stämningen står Västerås Summer Meet och publiken för.  

Gospelkören Veni Vidi Canti och rockabilly-bandet The High-Jacks underhåller.   

Tid
Fredagen den 7 juli, kl 19-22

Plats
Vid Elbakajen nere vid Mälaren - där cruisingen är som bäst.

Viktig information
Att vigas, förnya äktenskapslöften eller döpas kostar inget.

Om ni ska vigas behöver ni ha med legitimation för er båda, en giltig hinderprövning (beställ i god tid från skattemyndigheten) och minst en ring. För dop behövs legitimation för den som ska döpas - eller vårdnadshavare om det gäller en minderårig. 

Vill ni ha er ceremoni tidigt på kvällen åker ni lämpligen till vigselplatsen i god tid för att inte fastna i köer. Om ni kommer 30 minuter före start (ca kl 18.30) hamnar ni först eller långt fram i kön.

Kontakt & anmälan
Magdalena Sjöholm, präst
076-940 85 10 
Skicka e-post till Magdalena.