Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Kör & musik

Körer, sång och musik. Kom med och sjung! Här finns en kör som passar både nybörjare och körvan. Läs mer här!

Amasing

Amasing övar i S:t Johannes kyrka, tisdagar kl. 16.30-17.30.

Kören för dig i åk 7 och uppåt. Vi sjunger pop, gospel, ballader och lite vad vi önskar för tillfället. Välkommen du också!

Ledare: Ulrika Lindh

Torsdagskören

Under hösten 2021 kommer Torsdagskören att träffas en gång i månaden torsdagar 14.00-15.30 i Värnamo församlingshem. Vi sjunger i ca 45 minuter, mest för att vi tycker det är roligt, men också inför medverkan i vardagsgudstjänster. Efter sångstunden blir det samtal och fika.

Vid något tillfälle blir det samtal utifrån ett bestämt ämne tillsammans med en präst eller diakon.

Höstens datum: 19 augusti, 16 september, 14 oktober, 11 november, 9 december

Ledare: Katarina Johansson.

Värnamo kyrkokör

Värnamo kyrkokör övar i Värnamo församlingshem, torsdagar kl. 18.00-19.30. Höstterminen 2021 startar vi vecka 36. Veckorna 36-38 är pröva-på-veckor då du är hjärtligt välkommen att känna dig för om kyrkokören är en kör för dig att trivas i! Hör av dig till körledaren om du har frågor, eller dyk upp vid något av de tillfällena!

Kyrkokören är en blandad kör (både kvinnor och män) med ca 30 sångare i olika åldrar. Vi sjunger 3 eller 4-stämmig musik i olika stilar men framför allt både äldre och nyare kyrkomusik.

Varje övning inleds med drop-in-fika kl. 17.30 för den som vill och kan. Kören medverkar vid gudstjänster ungefär 1 gång i månaden, och vid något större evenemang varje termin.

Vi välkomnar gärna nya sångare, så tveka inte om du är sångsugen!

Ledare: Anette Svensson

Johanneskören

Johanneskören övar i S:t Johannes kyrka, tisdagar kl. 18.00-19.45. Höstterminen 2021 startar vi vecka 36. Veckorna 36-38 är pröva-på-veckor då du är hjärtligt välkommen att känna dig för om kyrkokören är en kör för dig att trivas i!

Johanneskören är en blandad kör (både kvinnor och män) som sjunger i stämmor. Vi har en varierad repertoar med tyngdpunkt på gospel, psalm och lovsång. Du behöver inte kunna läsa noter. Vi har en kort paus med enkelt fika varje gång. Kören medverkar vid gudstjänst ungefär en gång i månaden.

Ledare: Anette Wettebrand

Nu kör vi!

Nu kör vi! övar i Värnamo församlingshem, onsdagar jämna veckor kl. 18.00-19.00

Detta är kören för dig som kanske aldrig har sjungit i kör, men vill lära dig mer om körsång. Du får lära dig grunderna för hur sångrösten fungerar osv. Du kommer att ha möjlighet att vara med och bestämma vad vi ska sjunga. Hör av dig till körledaren när du vill börja!

Ledare: Anette Wettebrand

Torsdagskören