Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Kör & musik

Vill du sjunga? Vi har olika körer både för dig som är körvan och för dig som är nybörjare. Vill du hellre lyssna på musik? Vi erbjuder konserter med olika teman, lunchmusik och Musik i sommarkväll.

Värnamo kyrkokör

Värnamo kyrkokör övar i Värnamo församlingshem, torsdagar kl. 18.30-20.00
Startar 16 mars.

Kyrkokören är en blandad kör. Vi sjunger 3 eller 4-stämmig musik, mestadels  klassisk repertoar.
Kören medverkar i gudstjänster, och vid något större evenemang varje termin.

Ledare: Annie Hultstein


Johanneskören

Johanneskören övar i S:t Johannes kyrka, tisdagar kl. 18.00-19.30.

Johanneskören är en blandad kör (både kvinnor och män) som sjunger i stämmor. Vi har en varierad repertoar med tyngdpunkt på gospel, psalm och lovsång. Du behöver inte kunna läsa noter.  Kören medverkar vid gudstjänst ungefär en gång i månaden.

Ledare: Anette Wettebrand

Nu kör vi!

Nu kör vi! övar i Värnamo församlingshem, onsdagar jämna veckor kl. 18.00-19.15. 

Detta är kören för dig som kanske aldrig har sjungit i kör, men vill lära dig mer om körsång. Du får lära dig grunderna för hur sångrösten fungerar osv. Du kommer att ha möjlighet att vara med och bestämma vad vi ska sjunga. Hör av dig till körledaren när du vill börja!

Ledare: Anette Wettebrand


Sångglädje 

Under våren 2023 träffas Sångglädje fd Torsdagskören varannan vecka (udda) torsdagar 14.00-15.30 i Värnamo församlingshem. 

Vi sjunger i ca en timme, mest för att vi tycker det är roligt, men också inför medverkan i vardagsgudstjänster. Efter sångstunden blir det fika och gemenskap.

Ledare: Katarina Johansson


Amasing

Amasing övar i S:t Johannes kyrka. 

Kören för dig i åk 7 och uppåt. Vi sjunger pop, gospel, ballader och lite vad vi önskar för tillfället. Välkommen du också!

Ledare: Ulrika Lindh

Ett piano.

Lunchmusik

I Värnamo kyrka hörs toner från flöjt, piano, orgel och sång när det bjuds på lunchmusik 12.05 på onsdagar. Kom och gå som du vill! Konserterna sänds också via Facebook. Läs mer här!

Foto: Madelen Johansson

Konserter i Värnamo kyrka

Kom och njut av musik i olika genrer. Läs mer här!