Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Kör & musik

Vill du sjunga? Vi har olika körer både för dig som är körvan och för dig som är nybörjare. Vill du hellre lyssna på musik? Vi erbjuder konserter med olika teman, lunchmusik och Musik i sommarkväll.

Värnamo kyrkokör

Värnamo kyrkokör övar i Värnamo församlingshem, torsdagar kl. 18.30-20.00
Start 11 januari.

Kyrkokören är en blandad kör. Vi sjunger 3 eller 4-stämmig musik, mestadels  klassisk repertoar.
Kören medverkar i gudstjänster, och vid något större evenemang varje termin.

Ledare: Annie Hultstein


Johanneskören

Johanneskören övar i S:t Johannes kyrka, tisdagar kl. 18.00-19.30.
Start 16 januari.
Johanneskören är en blandad kör (både kvinnor och män) som sjunger i stämmor. Vi har en varierad repertoar med tyngdpunkt på gospel, psalm och lovsång. Du behöver inte kunna läsa noter.  Kören medverkar vid gudstjänst ungefär en gång i månaden.

Ledare: Anette Wettebrand

Nu kör vi!

Nu kör vi! övar i Värnamo församlingshem, onsdagar jämna veckor kl. 18.00-19.15. Start 10 januari.

Detta är kören för dig som kanske aldrig har sjungit i kör, men vill lära dig mer om körsång. Du får lära dig grunderna för hur sångrösten fungerar osv. Du kommer att ha möjlighet att vara med och bestämma vad vi ska sjunga. Hör av dig till körledaren när du vill börja!

Ledare: Anette Wettebrand


Sångglädje 

Under våren 2023 träffas Sångglädje fd Torsdagskören varannan vecka (ojämna) torsdagar 14.00-15.30 i Värnamo församlingshem. Start 18 januari.

Vi sjunger i ca en timme, mest för att vi tycker det är roligt, men också inför medverkan i vardagsgudstjänster. Efter sångstunden blir det fika och gemenskap.

Ledare: Katarina Johansson


Amasing

Amasing övar i måndagar 18.00 -19.00 S:t Johannes kyrka.
Start 

Kören för dig i åk 7 och uppåt. Vi sjunger pop, gospel, ballader och lite vad vi önskar för tillfället. Välkommen du också!

Ledare: Ulrika Lindh

Musik i sommarkväll

Lördagar 18.00 i Nydala klosterkyrka. Under fem lördagskvällar får du lyssna till bland annat folkmusik, klassiskt, visa och orgelmusik. Det bjuds på en spännande mix med något för alla smaker. Det är dessutom gratis inträde.

Konserter i Värnamo kyrka

Kom och njut av musik i olika genrer. Läs mer här!

Ett piano.

Lunchmusik

I Värnamo kyrka hörs toner från violin, piano, orgel och sång när det bjuds på lunchmusik 12.05 på onsdagar. Läs mer här!

Konserter i Fryele och Nydala

Kom och lyssna till olika genrer av musik. Läs mer här!