Foto: Emilia Lindstrand

Pelarsalen - meningsfull sysselsättning

Svenska kyrkan i Värnamo vill bidra till att människor ges en meningsfull sysselsättning. Det gör vi genom Pelarsalen. Här får människor möjlighet att växa och utvecklas, utifrån sina egna förutsättningar och behov. Här kan du också se en film och läsa om verksamheten.

Frihet & struktur

Inom verksamheten finns bland annat bageri, butik, verkstad, second hand och trädgård. Målet med verksamheten är att fler människor ska få möjlighet att, utifrån sina egna förutsättningar, växa och återgå till den reguljära arbetsmarknaden. Vi är måna om ett gott samarbete med exempelvis Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

I Pelarsalen finns nya svenskar, långtidsarbetslösa, sjukskrivna, praktikanter och arbetstränande. Vi bär olika ryggsäckar men har alla något unikt att tillföra - alla behövs och vi berikar varandra!

Vi tror på kombinationen av arbete och vila, av engagemang och reflektion, av anpassning och struktur. Vi tar vara på din förmåga, hjälper att stärka och utveckla. I enskilda samtal och i grupp får du hjälp att hantera livets hinder, utmaningar och möjligheter. Du får tid och utrymme att växa och vara, men även att bygga, odla, växa och skapa.

Eftersom Pelarsalen rymmer en stor bredd av möjliga sysselsättningar - allt från cykelreparation till försäljning av Fairtrade-choklad - så kan vi hitta en uppgift som du klarar av och som du kan utvecklas i. Tillsammans med exempelvis handläggare gör vi en plan och en uppföljning.

 

MÖJLIGHETER

I det konkreta och påtagliga - att så ett frö, virka en hatt, baka ett bröd eller bygga en fågelholk - ser vi hur människor växer. När möjlighet till samtal och anpassning finns, klarar många långt mer än de själva trott. Vi strävar efter att vårda och värna både kroppen och själen.

HÄR FINNS:

  • Bageri/kök
  • Skaparverkstad trä/metall/bygg
  • Skaparverkstad smycken/garn/tyg
  • Second hand-butik 
  • Rättvist butik o café

Rättvist butik o café

Ta en fika, köpa fairtrade-kaffe eller göra dagens fynd? Rättvist är mötesplatsen där du kan göra skillnad.