Tro & fördjupning

Här finns goda möjlighet både för den som är nyfiken sökare och den som vill nå längre och djupare i sin förståelse av kristen tro och kristet liv. Samtal om tro, bibelsamtal, gudstjänstgrupp eller vad det kan vara som lockar just dig, kontakta oss så kan vi guida dig rätt!

Föreläsningsserie hösten 2020

i Värnamo kyrka och på Facebook

Välkommen att lyssna till fördjupande föredrag kring kyrkligt liv och kristen tro. Föredragen äger rum i Värnamo kyrka men sänds också ”live” via Facebook och läggs ut på Youtube. Sök efter Värnamo pastorat på respektive plattform så hittar du rätt.

Varannan tisdag kl 18.30 med start 1 september

1 september

Pär-Magnus Möller, kyrkoherde i församlingen, presenterar ett samtalsdokument kring framtiden i Värnamo pastorat.

15 september

Christer Fjordevik, präst i församlingen, föreläser om diakonins och diakonatets ursprung.

29 september

Per-Erik Åkermo, kyrkoherde i Forshedabygdens församling, föreläser om ”Bibeln ur ett HBTQ-perspektiv”.

13 oktober

Berth Löndahl, präst från Bunkeflostrand i Malmö, talar om ”Mysteriet: om ett förlorat leende, livets frågor och mässan.”

27 oktober

Magnus Hullfors, präst och prost från Voxtorp, föreläser om Franciskus som andlig ledare.

Ane Løser Storm, från Svensk kyrkotextil, föreläser om den kyrkliga skruden.

Anders Hallberg, präst i församlingen, föreläser om kyrkofädernas betydelse.

8 december

Anna Lindau, präst i församlingen, föreläser om att vara missionär, med utgångspunkt i erfarenheterna som missionär i Albanien.

Frälsarkransen - en samtalsgrupp

i fryele kyrka/församlingshem

Välkommen att vandra genom och med frälsarkransen. Andra och fjärde torsdagen varje månad med start 27 augusti kl 19. Du är välkommen att delta de gånger det passar dig. Första och sista tillfället firar vi en psalmgudstjänst i Fryele kyrka, men de andra tillfällena träffas vi i Fryele församlingshem och sjunger och samtalar utifrån pärlorna i frälsarkransen.

Start 27/8 kl 19 i Fryele kyrka

(det går självklart bra att vara med enbart vid de tillfällen som passar dig men övriga gånger ses vi i Fryele församlingshem)

Frälsarkransen i armband, mobil och i naturen.
Bild: Johannes Frandsen /Ikon

Bibelstudier/Samtal

i Fryele församlingshem

Tredje torsdagen varje månad.

start 17/9 kl 19

Bild: Gustaf Hellsing /Ikon