Tro & fördjupning

Här finns goda möjlighet både för den som är nyfiken sökare och den som vill nå längre och djupare i sin förståelse av kristen tro och kristet liv. Samtal om tro, bibelsamtal, gudstjänstgrupp eller vad det kan vara som lockar just dig, kontakta oss så kan vi guida dig rätt!

Föreläsningsserie hösten 2020

i Värnamo kyrka och på Facebook

Välkommen att lyssna till fördjupande föredrag kring kyrkligt liv och kristen tro. Föredragen äger rum i Värnamo kyrka men sänds också ”live” via Facebook och läggs ut på Youtube. Sök efter Värnamo pastorat på respektive plattform så hittar du rätt.

Varannan tisdag kl 18.30 med start 1 september

1 september

Pär-Magnus Möller, kyrkoherde i församlingen, presenterar ett samtalsdokument kring framtiden i Värnamo pastorat.

15 september

Christer Fjordevik, präst i församlingen, föreläser om diakonins och diakonatets ursprung.

29 september

Per-Erik Åkermo, kyrkoherde i Forshedabygdens församling, föreläser om ”Bibeln ur ett HBTQ-perspektiv”.

13 oktober

Berth Löndahl, präst från Bunkeflostrand i Malmö, talar om ”Mysteriet: om ett förlorat leende, livets frågor och mässan.”

27 oktober

Magnus Hullfors, präst och prost från Voxtorp, föreläser om Franciskus som andlig ledare.

Ane Løser Storm, från Svensk kyrkotextil, föreläser om den kyrkliga skruden.

Anders Hallberg, präst i församlingen, föreläser om kyrkofädernas betydelse.

8 december

Anna Lindau, präst i församlingen, föreläser om att vara missionär, med utgångspunkt i erfarenheterna som missionär i Albanien.

Nyfiken på kristen tro

Välkommen till en ny kurs för dig som är nyfiken och nybörjare i kristen tro. I samtal, undervisning och diskussioner söker vi tillsammans svaren bortom ytan.

Vi kommer bland annat prata utifrån teman som Gud, big bang och evolutionen, måste/bör kristna vara bättre än andra?, ensam är inte stark - behövs kyrkan? och vad händer efter döden?

Vi träffas varannan tisdag, jämna veckor, klockan 18.30–20 i församlingshemmet, Kyrkogatan 17 i Värnamo.

Antalet platser är begränsat och eftersom det blir en röd tråd genom hela kursen är det bra om du har möjlighet att vara med vid samtliga tillfällen. Anmälan görs till expeditionen på tel 0370-300 400 senast den 8 januari.

KURSLEDARE Anders Hallberg, präst och Marie Nilsson, diakon.

upplägg

12 januari Gud, Big bang och evolutionen

26 januari Jesus - Vad kan man faktist veta och vad tror ”kyrkan”

9 februari Måste/bör kristna vara bättre än andra

23 februari Ensam är inte stark - behövs kyrkan?

9 mars Är det inte dags att modernisera gudstjänsten?

23 mars Vad händer efter döden?

Bön i bil
Foto: Alex & Martin /Ikon

Frälsarkransen - en samtalsgrupp

INSTÄLLT TILLSVIDARE!

i fryele kyrka/församlingshem

Välkommen att vandra genom och med frälsarkransen. Andra och fjärde torsdagen varje månad med start 27 augusti kl 19. Du är välkommen att delta de gånger det passar dig. Första och sista tillfället firar vi en psalmgudstjänst i Fryele kyrka, men de andra tillfällena träffas vi i Fryele församlingshem och sjunger och samtalar utifrån pärlorna i frälsarkransen.

Frälsarkransen i armband, mobil och i naturen.

Bibelstudier/Samtal

INSTÄLLT TILLSVIDARE!

i Fryele församlingshem

Tredje torsdagen varje månad.

Inställt tillsvidare!

Foto: Gustaf Hellsing /Ikon