Dopbild från Värmdö kyrka

Dop

Ett nytt liv har kommit till världen och det är något fantastiskt att fira. I dopgudstjänsten får vi samlas och tacka för det nya livet och be för barnet och dess framtid. Dop kan se väldigt olika ut. Vissa väljer att bara samla den närmaste familjen och andra tar tillfället i akt att bjuda in många. Oavsett hur man väljer att göra blir dopet ett fint sätt att välkomna ert barn in i familjen, kyrkans gemenskap och livet.

Alla barn är välkomna att döpas. Det vanligaste är att barnet är 3-6 månader när det döps, men man kan döpas när som helst i livet. Många döps också i samband med konfirmationen. I och med dopet blir man medlem i Svenska kyrkan.

Boka dop

Här kan du boka tid för dop online. Om du inte hittar någon tid som passar, vill boka hemdop eller dop på någon annan plats, eller om du har några frågor är du välkommen att ringa församlingen på telefon 08-574 009 40 eller kontakta oss via e-post: varmdo.forsamling@svenskakyrkan.se

OBS! Möjlighet att hyra lokal för dopkaffe finns bara när det står i anslutning till önskad doptid. Den måste bokas aktivt i formuläret då bara en doptid per dag kan nyttja lokalen.

Dopgudstjänsten

I Värmdö församling döps barnet i en särskild dopgudstjänst för just det barnet, antingen en lördag eller en söndag efter förmiddagens gudstjänst. Om familj och vänner vill medverka i dopgudstjänsten finns många möjligheter till det.

Dopklänning och dopkaffe
Församlingen lånar ut dopklänning. Fråga efter det då ni bokar tid. Om ni vill ordna en samling med kaffe efter dopet finns det möjlighet att hyra lokal till en kostnad av 1 000 kr av församlingen. Var ute i god tid med bokningen.

Sockenstugan, vid Värmdö kyrka. Se bilder 
Församlingsgården Sjöliden nära Hemmesta. Se bilder 

Drop-in-dop – Lite enklare, lika stort 
Varje år den 6 juni har vi drop-in dop i Värmdö kyrka.  Läs mer