Hjärtats bön

Delta i en böneform som sker i tystnad, delvis vägledd eller som bibelmeditation. Helga Trefaldighets kyrka 14 juli, 25 augusti, 13 oktober, 10 november och 29 december klockan 19.30.

Om hjärtats bön
Hjärtats bön eller Jesusbönen är en böneform sprungen ur den tidiga kyrkan, där vår yttre människa får tystna och bli stilla. I bönen förenas in- och utandningen med det tysta uttalandet av Guds namn. I bönens djup låter vi Gud väcka vår inre människa, göra oss verkligt närvarande, för att söka, finna och bida i Guds närvaro.

Stilla, med ögonen stängda och med rak rygg kan man sitta på kudde, stol, meditationspall eller i bänken. Ibland är bönens inledning vägledd, om inte kan man helt enkelt låta förknippa varje inandning med namnet Jesus, eller låta inandningen utgöras av orden Jesus Kristus, Guds Son samt nästa in- eller utandning bestå av förbarma dig över mig. Även andra bibelord, böneord eller Gudsnamn kan användas. Tids nog kan orden utebli och andningen leda vägen.
Läs mer på hjartatsbon.se

Fysiska och digitala möten
Vi börjar en stund efter kl 19.30. Om du inte förut deltagit i bönen kan du komma en kvart tidigare för en introduktion. Ingen tidigare erfarenhet krävs och verksamheten är öppen för alla.

Du kan också via genom nätet genom Zoom client for meetings, ett program som du kan ladda ned här. Skicka oss ett mejl innan träffen så att vi kan vi skicka dig en länk för deltagande. Vi följer en enkel ordning som ingång till bönen, som vi kan skicka via email eller sms beroende på vad som är smidigast för dig att ha tillgängligt på platsen där du deltar. Även du som deltar digitalt kan anlända en kvart tidigare för en introduktion.

Helga Trefaldighets kyrka,
Nathan Söderbloms plan
14 juli, 25 augusti, 13 oktober, 10 november och 29 december klockan 19.30.