Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom,började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435. Under sju århundraden har miljontals människor sökt sig hit. 125 000 ljus tänds årligen i ljusträden. Domkyrkan ligger mitt i Uppsala, Svenska kyrkans huvudstad.

På lättläst svenska
This page in English
Русский (ryska)

Domkyrkan är öppen året runt kl 8.00–18.00. Kyrkan används för gudstjänster av olika slag varje dag. Vid vissa gudstjänster och konserter går det inte att gå runt som turist i kyrkan.

OBS: På grund av pandemin i samhället och av omsorg om besökarna är museet Skattkammaren stängt för besök. Så snart pandemiläget tillåter öppnar museet igen. På återseende!​

Domkyrkoplan 5-7

753 10 Uppsala

Öppettider

Uppsala domkyrka är öppen alla dagar kl. 8.00-18.00. Valborgsmässoafton 30 april och midsommarafton 8.00-12.00.

Personal i Uppsala domkyrka, Uppsala domkyrkoförsamling