Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: S:t Eriks torg 7, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala Webbplats

Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka är Sveriges rikshelgedom. Genom sju sekler har miljoner människor sökt sig hit. Domkyrkan ligger mitt i Uppsala, Svenska kyrkans huvudstad.

På lättläst svenska
This page in English
Русский (ryska)

Uppsala domkyrka är den enda kyrka i landet som tjänar Svenska kyrkans alla tre nivåer samtidigt: som församlingskyrka, stiftskyrka och Sveriges rikshelgedom. I århundraden har människor rest hit till Nordens största katedral - gudstjänstfirare, pilgrimer som kommit för att se Erik den Heliges reliker, turister... Vi vet ingen exakt siffra, men uppskattar att mer än en halv miljon besökare kommer varje år. 125 000 ljus tänds i ljusträden.

Kyrkan är öppen nästan alla dagar, kl 8.00-18.00. Vid viss verksamhet, såsom begravningar och konserter, går det inte att turista i kyrkan.