Foto: Henrik Viberg

Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom, började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435. Under sju århundraden har miljontals människor sökt sig hit. 125 000 ljus tänds årligen i ljusträden. Varmt välkommen att besöka Uppsala domkyrka.

Välkommen till domkyrkan

Under en period i början av 2022 kommer domkyrkans öppettider då och då att förändras i samband med intonation av Åkermanorgeln. Under vecka 4 gäller:
tisdag 25 januari öppet kl 11.45–18.00
torsdag 27 januari öppet kl 12.40–18.00
fredag 28 januari öppet kl 11.45–18.00

Övriga tider gäller ordinarie öppettider, dvs kl 08.00-18.00.

För ett tryggt gudstjänstfirande och för att hjälpas åt att bromsa smittspridningen gäller från och med onsdag 12 januari följande vid gudstjänster och samlingar i Uppsala domkyrka:

- Max 500 personer kan delta vid gudstjänst eller konsert
- Vid gudstjänster och konserter med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis
- Inne i kyrkan sitter vi i sällskap om max 8 personer med 1 meters avtsånd till nästa sällskap
- Av hänsyn till och omsorg för varandra håller vi avstånd under gudstjänsten och även på väg in i och ut ur kyrkan
- Vid dop-, vigsel- och begravningsgudstjänst är kyrkan för närvarande endast öppen för gudstjänstdeltagare

Information for visitors in English

The Cathedral is open daily 8 am–6 pm with few exceptions.

Aktuellt i Uppsala domkyrka

Välkommen till Lördagsmusik i domkyrkan

Varje lördag kl 15.00 ges gratis konserter i Uppsala domkyrka med inhemska och gästande musiker. Lördag 29 januari är det organisten och riksspelmannen Lukas Arvidsson som spelar.

Aktuell information med anledning av coronaviruset

Domkyrkoplan 5-7
753 10 Uppsala

Öppettider
Uppsala domkyrka är öppen alla dagar kl. 8.00-18.00. Valborgsmässoafton 30 april och midsommarafton 8.00-12.00.

Personal i Uppsala domkyrka, Uppsala domkyrkoförsamling