Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom,började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435. Under sju århundraden har miljontals människor sökt sig hit. 125 000 ljus tänds årligen i ljusträden. Domkyrkan ligger mitt i Uppsala, Svenska kyrkans huvudstad.

På lättläst svenska
This page in English
Русский (ryska)

Domkyrkan är öppen året runt kl 8.00–18.00. Kyrkan används för gudstjänster av olika slag varje dag. Vid vissa gudstjänster och konserter går det inte att gå runt som turist i kyrkan.

OBS: Under perioden 24 december 2020 - 24 januari 2021 är museet Skattkammaren stängt med hänsyn till rådande restriktioner till följd av coronapandemin och av omsorg om besökarna.

Pehr Granqvist, professor i psykologi, möter Mikael Kurkiala, docent i kulturantropologi och författare, i ett livesänt samtal 1 februari kl 18.15.

Katedralakademin: Tryggare kan ingen vara? Om gudsrelationer, psykologi och tro

Domkyrkoplan 5-7

753 10 Uppsala

Öppettider

Uppsala domkyrka är öppen alla dagar kl. 8.00-18.00. Valborgsmässoafton 30 april och midsommarafton 8.00-12.00.

Personal i Uppsala domkyrka, Uppsala domkyrkoförsamling