Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom,började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435. Under sju århundraden har miljontals människor sökt sig hit. 125 000 ljus tänds årligen i ljusträden. Domkyrkan ligger mitt i Uppsala, Svenska kyrkans huvudstad.

Med hänsyn till den aktuella situationen hälsar vi söndag 29 november det nya kyrkoåret via webbsända gudstjänster och en konsert med Linnékvintetten, något vi fortsätter med fram till jul.

Här upplever du firandet av första advent i domkyrkoförsamlingen

Domkyrkoplan 5-7

753 10 Uppsala

Öppettider

Uppsala domkyrka är öppen alla dagar kl. 8.00-18.00. Valborgsmässoafton 30 april och midsommarafton 8.00-12.00.

Personal i Uppsala domkyrka, Uppsala domkyrkoförsamling