Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: S:t Eriks torg 7, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka är Sveriges rikshelgedom. Under sju århundraden har miljontals människor sökt sig hit. Domkyrkan ligger mitt i Uppsala, Svenska kyrkans huvudstad.

På lättläst svenska
This page in English
Русский (ryska)

Uppsala domkyrka är den enda kyrka i landet som fyller en funktion på Svenska kyrkans alla tre nivåer: den är församlingskyrka, stiftskyrka och Svenska kyrkans rikshelgedom. Den började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435. I århundraden har människor rest hit till Nordens största katedral – de är gudstjänstfirare, pilgrimer som kommit för att se Erik den heliges reliker, turister och skolelever. Domkyrkan har omkring en halv miljon besökare varje år och 125 000 ljus tänds årligen i ljusträden.

Domkyrkan är öppen varje dag året runt kl 8.00–18.00. Kyrkan används för  gudstjänster av olika slag varje dag. Vid vissa gudstjänster och konserter går det inte att gå runt som turist i kyrkan.

Öppettider och kontakt

Uppsala domkyrka är öppen alla dagar med få undantag, kl 8.00-18.00.