Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: S:t Eriks torg 7, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala Webbplats

Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka är Sveriges rikshelgedom. Under sju århundraden har miljontals människor sökt sig hit. Domkyrkan ligger mitt i Uppsala, Svenska kyrkans huvudstad.

På lättläst svenska
This page in English
Русский (ryska)

Uppsala domkyrka är den enda kyrka i landet som tjänar Svenska kyrkans alla tre nivåer samtidigt: som församlingskyrka, stiftskyrka och Sveriges rikshelgedom. I århundraden har människor rest till Nordens största katedral – hit kommer gudstjänstfirare, pilgrimer som kommit för att se Erik den Heliges reliker, turister och skoleelever. Domkyrkan har omkring en halv miljon besökare varje år. 125 000 ljus tänds årligen i ljusträden.

Kyrkan är öppen varje dag, året runt. Normala öppettider är kl 8.00–18.00. Dagligen hålls gudstjänster av olika slag i domkyrkan. Vid viss verksamhet, såsom begravningar och konserter, går det inte att turista i kyrkan.