Uppsala domkyrka

Uppsala domkyrka, Sveriges rikshelgedom,började uppföras på 1270-talet och invigdes 1435. Under sju århundraden har miljontals människor sökt sig hit. 125 000 ljus tänds årligen i ljusträden. Domkyrkan ligger mitt i Uppsala, Svenska kyrkans huvudstad.

Välkommen till Uppsala domkyrka

Domkyrkan är öppen året runt kl 8.00–18.00. Kyrkan används för gudstjänster av olika slag varje dag. Läs gärna kalendern här nedan inför ditt besök! På så sätt tar du lätt reda på både vad som händer och går att delta i under dagen, samt om det pågår gudstjänster eller andra aktiviteter som på något sätt tillfälligt kan begränsa tillgängligheten under ditt besök.

Du är varmt välkommen att besöka och uppleva Uppsala domkyrka!

OBS: På grund av pandemin i samhället och av omsorg om besökarna är museet Skattkammaren just nu stängt för besök. Så snart pandemiläget tillåter öppnar museet igen. På återseende!​

På lättläst svenska
This page in English
Русский (ryska)

Delta i den direktsända högmässan på söndag 9 maj från Uppsala domkyrka. Gudstjänsten och sändningen startar här kl. 11.00. Gosskörens sopraner deltar och framför stycken av Felix Mendelssohn Bartholdy  och Georg Friedrich Händel.

Direktsänd högmässa på Gosskörernas dag och bönsöndagen

Delta i den direktsända högmässan på söndag 9 maj från Uppsala domkyrka. Gudstjänsten och sändningen startar här kl. 11.00. Gosskörens sopraner deltar och framför stycken av Felix Mendelssohn Bartholdy och Georg Friedrich Händel.

Domkyrkoplan 5-7

753 10 Uppsala

Öppettider

Uppsala domkyrka är öppen alla dagar kl. 8.00-18.00. Valborgsmässoafton 30 april och midsommarafton 8.00-12.00.

Personal i Uppsala domkyrka, Uppsala domkyrkoförsamling