Minnesstund

Att ta avsked av en älskad anhörig är ofta tungt, därför är det viktigt att få minnas den som lämnat en med glädje. Minnesstunden som hålls efter själva ceremonin är därför en viktig del av begravningen. Det är då den avlidnes anhöriga får chansen att minnas. Då ges tillfälle att umgås och prata med de gäster som deltagit vid begravningsceremonin och ofta bjuds det på någon form av mat med
dryck.

En minnesstund kan gå till på många olika sätt beroende på hur man vill ha det. Under minnesstunden kan man äta och fika tillsammans, sjunga något om man önskar det, läsa ev. inkomna telegram, hålla tal och berätta om den avlidne.
Hos oss finns det möjlighet att arrangera minnesstunder i våra vackra lokaler på Norra kapellet och i församlingshemmet.

LÅNA LOKAL
Kyrklig begravning
Vid kyrklig begravning är du välkommen att låna lokal av oss utan kostnad till er minnesstund. Ni kan välja mellan Ceremonirummet eller Serveringsrummet på Norra kapellet eller Nicolaisalen i församlingshemmet.
Lån av lokal gäller i mån av plats.

Borgerlig begravning
Vid borgerlig begravning finns det möjlighet att hyra lokal till självkostnadspris. Ni kan välja mellan Ceremonirummet eller Serveringsrummet på Norra kapellet.
Hyra av lokal gäller i mån av plats.

FÖRTÄRING

Församlingens tjänster
Vi kan erbjuda olika alternativ av förtäring till er minnesstund, enkelt eller lite mer påkostat, väljer ni själv. Vi tillmötesgår gärna era önske mål.

Exempel på förtäring är snittar, smörgårstårta eller landgång inkl. kaffe och kaka alternativt kaffe och tårta. Det går även bra att enbart boka kaffe och tårta.

Extern catering
Väljer ni att låna lokal (kyrklig begravning) eller hyra lokal (borgerlig begravning) finns möjligheten att själva ordna med förtäring i våra lokaler på Norra Kapellet.

I församlingshemmet används i första hand församlingens tjänster.