Other languages with Google Translate

Säby kyrka och församlingshem

Säby kyrka

Kyrkan är en vacker medeltidskyrka belägen vid Säbysjön, 6 km söder om Tranås. Kyrkans ursprung daterar sig från 1100-talet och sedan dess har kyrkan byggts om och restaurerats. Kyrkans inventarier har mycket hög kvalitet, tack vare många och rikliga donationer. Bland de bevarade altarprydnaderna räknas det förnämliga altarskåpet med en pietábild till kyrkans finaste sevärdighet. Predikstolens 14 skulpturer från 1600-talet hör till de mest intressanta arbetena i vårt land från den tiden.

Kyrkan är öppen dagtid, vardagar 1 juni-31 aug kl. 7.00-16.30.

Vid andra tider kontakta pastorsexp. 0140-674 00.

Ramp för rullstolar finns vid kyrkans huvudingång. I kyrkans högtalare finns hörslinga.
Guidning kan beställas på pastorsexpeditonen.
Det finns kasettguidning i kyrkan på svenska, engelska, tyska, franska och hollänska. Grupper bör bokas i förväg.

Säby kyrkskola

Säby kyrkskola ligger precis brevid Säby kyrka. Det är ett hus i två våningar och flera lokaler. Här serveras kyrkkaffe och kaffe i samband med guidningar. Många väljer att ha dopkaffe och minnestunder här.

Bokning sker på pastorsexpeditionen, 0140-674 00.