Other languages with Google Translate

Adelövs kyrka och församlingshem

Adelöv kyrka är vanligtvis inte öppen under dagarna. Vill du gå in i kyrkan för ett besök, vänligen ring oss, så kontaktar vi tjänstgörande vaktmästare för öppning.

Adelövs kyrka

Äldsta kända kyrka i Adelöv, möjligen från 1200, torde stått på samma plats som nuvarande. Den nuvarande kyrkan byggdes 1833 och är uppförd som en nyklasisk enkel hallkyrka med tunnvalv. Under vårt århundrade har kyrkan i Adelöv genomgått flera omfattande restaureringar. År 1834 såldes Adelövs gamla kyrka på auktion, men de flesta inventarier av konstnärligt värde undantogs. Dessa pryder nu den nya kyrkan.

Adelövs församlingshem

Adelövs församlingshem ligger brevid Adelövs kyrka. Här har förskolan och fritidshemmet Änglagården sina lokaler. I församlingshemmet finns också en stor samlingssal och en mindre sal i anslutning till köket. Här är det bl a barnverksamhet flera dagar i veckan. Lokalerna används till kyrkkaffe, minnestunder, dopkaffe mm. Uthyrning av lokalen bokas genom pastorsexp. tfn: 0140-674 00