Tomelillabygdens församling

Svenska kyrkan i Tomelilla - en del av Österlen

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Diakonicentralen Tomelillabygdens församling

Välkommen till Diakonicentralen, Adelgatan 6 i Tomelilla. Sommaröppet 13.00-15.00 torsdag 7/7, 14/7, 28/7. 21/7 finns vi på Tomelilla marknad vid Diakonicentralen. Öppettider from v31 se nedan. Måndag 14.30-16.00 Tisdag 13.00-15.00 Torsdag 10.00-12.00 Här kan du ta en kopp kaffe, samtala, få hjälp att fylla i fondansökningar, ta en dusch, låna tvättmaskin, ansöka om en akut matkasse.

Bibelläsning

Bibelns böcker har massiv påverkan på den västerländska kulturen. Allt från hur vi uttrycker vår verklighetsuppfattning, till hur lagar utformas och till hur städerna är uppbyggda. Med kännedom om biblisk och kyrklig historia ges nycklar till förståelse av vår samtid.

Andlig fördjupning

Var och en av oss lever i ständig rörelse, som en pilgrim, från födelsen, i livet, mot döden. Emellanåt känner vi oss splittrade, rörelsen är inte så tydlig som önskvärt utan vi tycks springa på varje boll, på allt som rör sig. Det är tröttande. Ta reda på vilket bagage som är ditt och som du ska bära, respektive vilket du kan lägga ifrån dig. Det kallas andlig urskiljning.

Kyrknytt

Kyrknytt, aktuell information om gudstjänster och verksamheter i Tomelillabygdens, Simrishamns och Gärsnäs församlingar.

Igelkottens förskola

På den lilla förskolan blir ditt barn stort

Coronapandemin...

Viktig information för allas välmående

Matkasse

Bidra gärna till en matkasse!

Dop

Dopet är en högtid som är förknippad med stor glädje. ”Vi välkomnar dig i Guds familj och tar emot dig med kärlek och förväntan”. Med de orden välkomnas en ny medlem i Svenska kyrkan i samband med dopet. Och alla är välkomna – barn som vuxen!

Vigsel

Bröllop är fest! Ett minne för livet. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber vi också om Guds välsignelse över äktenskapet.

Babymusik

För baby tillsammans med vuxen

Gudstjänster på äldreboende

Gudstjänster på Byavången respektive Valkyrian