Blått kyrkvalv med guldtext
Foto: Mikael Hansen

Svenska kyrkan Tölö-Älvsåker

Vi vill finnas till för människor i Tölö, Varla och Älvsåker kring Kungsbacka, söder om Göteborg. I vår församling får alla plats.

Konfirmand 2021/22

Anmäl dig här!
Coronakrisen, coronavirus, virus, handdesinfektion, handsprit, alkogel, alcogel, hygien, händer, tvätta, covid-19

Aktuellt med anledning av coronaviruset

Nu öppnar vi igen och välkomnar upp till 100 personer i Tölö kyrka. Vi ser fortfarande till att hålla avstånd och följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Senast uppdaterat 7 juli. Läs mer.

Gråa stenar och klippor som ser ut över ett glittrande hav.

Läs senaste månadsbladet!

I vårt månadsblad hittar du vad som händer i våra kyrkor. Klicka, ladda hem och läs! Månadsbladet finns också att hämta i våra kyrkor och församlingshem.

Glad podd-sommar!

Om du får lite tid mellan bokläsning, resor, bad och utflykter i sommar – lyssna gärna ikapp vårens avsnitt av podden "Vad tänker du?" med kommunikatör Ingrid Eliasson och Per Jönsson, präst i Svenska kyrkan.

Kvinna med kort hår i lila biskopsskjorta i ett stadslandskap.

Biskop Susannes sommarhälsning

Hopp, sommar och det som är viktigt för oss. Läs Göteborgs stiftsbiskop Susannes hälsning inför sommaren.

Leende kvinna med ljust hår.

Läs senaste församlingsbladet!

Lina Erdelius har gått från konfirmand till musikaldrömmar, årets sommarmusik presenteras och läs mer om konfa – en upplevelse för livet!

Två byggprojekt i Älvsåker

Renoveringen av Älvsåkers kyrka är klar och utbyggnaden av kyrkogården pågår för full. Följ byggprocesserna steg för steg!

Närbild på valurna och en kvinnohand som lägger ner ett vitt kuvert. I bakgrunden syns ett grönt valbås lite suddigt.

Kyrkovalet - demokrati i kyrkan

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att Svenska kyrkan ska styras. Här hittar du information om hur och var du röstar och övergripande information om nomineringsgrupper och kandidater i valet. Valresultatet kommer också att publiceras här.