Nya föreskrifter för gudstjänster och konserter

Nyhet Publicerad Ändrad

Svenska kyrkan följer Folkhälsomyndighetens anvisningar och fortsätter anpassa Svenska kyrkans verksamheter för att minska smittspridningen i samhället.

Svenska kyrkan välkomnar alla som vill att delta i gudstjänster och konserter under advents- och julhelgerna. Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer så att alla som deltar kan göra det på ett smittsäkert sätt.

Från 1 december gäller nya föreskrifter för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus, vilket innefattar kyrkans verksamheter. För sammankomster med över 100 deltagare kan församlingar välja mellan att använda vaccinationsbevis eller att anpassa verksamheten utifrån angivna smittskyddsåtgärder så att det går att hålla tillräckligt avstånd mellan människor och sällskap.

Församlingar kan komma att tillämpa olika upplägg. Kontakta din församling för att få reda på vilka förutsättningar som gäller där.

Här kan du läsa mer om hur du får ett vaccinationsbevis.