Biskop Johan Dalman välkomnar ny kyrkoherde i Sorunda församling

Nyhet Publicerad

På söndag, den 27 augusti välkomnas Sofia Akampa som ny kyrkoherde i Sorunda församling. Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en högmässa. I mässan medverkar Sorunda kyrkokör och Glädjekören. Det blir också invigning av ”Barnens kyrka” i kyrkans Mariakor.

Tid: söndagen den 27 augusti, kl. 11:00

Plats: Sorunda kyrka

Efter mässan inbjuds alla små och stora till festlig lunch i församlingshemmet. Meddela gärna lunchdeltagande till sorunda.forsamling@svenskakyrkan.se.

Välkomna att närvara!

Sofia Akampa , 31 år, prästvigdes 2017 för Strängnäs stift. Efter sitt adjunktsår i Nynäshamns församling har hon varit komminister i Salems församling sedan 2018.

– Sorunda församling och bygd är rik på många sätt; med engagerade människor och ett fantastiskt kulturarv. Jag vill arbeta för att kyrkan ska vara en del av sorundabornas vardag och högtid, både för barn och vuxna.

– Jag är född och uppvuxen i Strängnäs och har varit en del av Domkyrkoförsamlingens liv ända från att jag döptes som liten till studenten. Jag visste tidigt att prästyrket var min kallelse, och det bästa med att vara präst är alla människor jag får möta och att vi som församling får vara med och göra skillnad i människors liv på olika sätt. Samtalen om tron och Gud är vårt främsta uppdrag, men även det praktiska sociala arbetet ska spegla vår tro.

Sofia Akampa bor ute på landet i Grödinge tillsammans med maken Michael och deras två barn. På fritiden tycker hon om att umgås med vänner, odla i trädgården eller åka på utflykt.