Biskop Johan Dalman välkomnar ny kyrkoherde i Sköllersta församling

Nyhet Publicerad

På söndag, den 26 mars, välkomnas Benny Larsson som ny kyrkoherde i Sköllersta församling. Biskop Johan Dalman tar emot den nya kyrkoherden i en högmässa. Kyrkoherden predikar och Svennevads kyrkokör sjunger.

Tid: söndagen den 26 mars, kl. 16:00.
Plats: Svennevads kyrka.

Efter gudstjänsten är det mottagning i Pålsboda församlingshem (anmälan krävs). 

Välkomna att närvara!

Benny Larsson, 64 år, prästvigdes 2013 för Strängnäs stift. Han har verkat som präst i flera församlingar inom Strängnäs stift. Senast kommer han från en tjänst som komminister i Sköllersta församling. 

- Jag ser fram mot att få ta Sköllersta församling in i framtiden. I en orolig tid står Svenska kyrkan stadigt. Vi finns till för människorna här som behöver omsorg och stöd samtidigt som vi verkar för den stora världen genom att ta klimat- och samhällsfrågorna på allvar, säger Benny Larsson.

- Tron på Gud är något som berör hela livet, och Gud är inte långt borta utan är en närhet som följer mig var jag går. Och det är så jag vill att vår kyrka ska uppfattas av människorna i vår bygd, att vi står människor nära.

Benny Larsson är född och uppvuxen i Örebro, men bor idag i Vingåker tillsammans med hustrun Ingalill. Han när ett genuint intresse för bil- och motorsport och har full koll på vad som händer inom F1 och Rally. 

För mer information

Magdalena Öhrling
Biskopens adjunkt
Tel: 0152-234 11
magdalena.ohrling@svenskakyrkan.se