Påsk- och julvandringar

Var med och framför ett påsk- eller julspel för våra skolklasser.

Varje år framför vi tillsammans, med Brukskyrkan (Pingstkyrkan), EFS Ursviken och Frälsningsarmén Skelleftehamn, ett påskspel och ett julspel. Vartannat år i Skelleftehamn och vartannat år i Ursviken. Vi håller till i S:t Örjans kyrka eller Ursvikens kyrka.

Till det behöver vi dig som tycker om att spela teater, eller på något sätt agera.

I påskspelet får barnen i årskurserna tre till fem vara med om en resa till Jerusalem, under tiden för Jesu död och uppståndelse. Vi agerar några lärjungar som är bedrövade över att Jesus har blivit korsfäst, personer i Jesu omgivning, romerska soldater, med flera.

I julspelet får barnen i förskoleklass till årskurs två träffa ängeln som talar om för Maria att hon ska bli Guds mor, Josef, de vise männen och herdarna, och till slut också Jesus. Där finns även romarna med i form av skattskrivare och soldater.

Välkommen att vara med och sprida det kristna budskapet på ett mycket konkret, men ändå enkelt sätt.

Mona Norberg

Direkt: 0910 - 70 81 26