Konfirmation

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig.

Nu har Du chans att få ge lite tid till en massa viktiga frågor om livet. Vi i S:t Örjans församling vill nämligen bjuda Dig och alla som går i årskurs 8 i Ursviken och Skelleftehamn till konfirmation.

Under konfirmationstiden träffas vi och pratar om livet och döden, kärlek, relationer och tro. Vem är jag? Vem är Gud? Vad vill jag med mitt liv? Vill Gud något med mitt liv? Detta och mycket mer kommer vi att beröra. Såklart blir det en hel del lek och skoj tillsammans också.
Att konfirmeras är ett bra sätt att lära känna den kristna tron lite bättre. Det är bra att var lite nyfiken om du vill vara med, däremot behöver du inte "tro på Gud" för att börja och inte heller ha bestämt i förväg att du ska konfirmeras när vi slutar.

I S:t Örjans församling erbjuder vi ett alternativ till konfirmation som sträcker sig från slutet av oktober till slutet av juni. Vi har tre läger, två på Munkviken, Lövånger och ett där vi åker till Stockholm.  Konfirmationen kommer att vara första söndagen efter midsommar.

Vill du veta mera, hör av dig!

Kan man konfirmera sig även om man inte är döpt?

Den som konfirmeras måste vara döpt, men vi ordnar så att du får döpas i slutet av konfirmandtiden. Det kan ske i en liten dopgudstjänst, eller som en stor högtid tillsammans med hela gruppen.

Kan man konfirmera sig i en annan församling?
Det går bra, men meddela oss gärna i vilken föramling du vill konfirmera dig.

Hur många gånger ska man gå i kyrkan under året?
Tio gånger. Vid tre av dessa får man hjälpa till med ett par enkla uppgifter i gudstjänsten.

Kan man konfirmera sig senare i livet?
Ja, det går bra. Fördelen med att konfirmera sig när man är i 15-årsåldern, är att man får vara med i en stor grupp med dem som är i samma ålder.

Kostar det något?
Nej. Alla församlingarna är skyldiga att ordna ett kostnadsfritt alternativ.

Johan Holmgren

Komminister