Other languages with Google Translate

Dop i Svenska kyrkan

Dopet är en fantastisk gåva som vi får ta emot gratis utan några krav på motprestation. Det är en inbjudan att bli kristen och leva i en relation nära Gud. Barnet eller den vuxnes namn nämns i samband med välsignelsen för att försäkra att det är ditt och ingen annans.

Dopsajten hittar du mer info om dopet inom Svenska kyrkan. Här kan du läsa om hur dopet kom till och varför vi döper barn och vuxna i vår kyrka. Du hittar också vanliga frågor och svar om dopet samt info om fadderskapet m.m.

Om du vill boka ett dop för ditt barn ringer du församlingsexpeditionen på telefon 013-474 23 00. Om du har frågor och funderingar kring dopet och dopsgudstjänsten är du välkommen att kontakta någon av våra präster.

Vi berättar gärna mer om dopgudstjänsten:

Jenny Ahlén - Vik komminister

Linda Cederholm - Komminister