Skepplanda pastorat

Välkommen till oss! Skepplanda pastorat består av två församlingar, Skepplanda-Hålanda församling och Lödöse församling. Vi finns finns för att barn ska döpas, konfirmander växa som människor, par ska vigas, ensamma få besök, sörjande få tröst och för att vi alla ska samlas till gudstjänst.

Aktuellt från Skepplanda pastorat

Prenumerera via RSS

Resultat från årets julförsäljningar!

Publicerad:

Hjälp oss hjälpa!

En adventsstjärna lyser i ett vardagsrumsfönster.

Advent

Advent betyder ankomst, någon är på väg till oss. Gud, han som är av evighet, gick in i vår tid när han föddes som människa. Vid den första julen kom alltså något av evigheten in i tiden. Budskapet i advent är att tiden inte går mot sitt slut utan mot sin fullbordan. Man brukar säga att tiden går, istället borde vi säga att tiden kommer. Detta är verkligen ett evangelium för oss i advent, ju längre tiden går desto närmare är vi Gud. Han är både dåtid, nutid och framtid.

Gemenskap i vardagen!

Välkommen till våra olika samlingspunkter i pastoratet.

Kyrknytt och Månadsblad

Fyra gånger om året utkommer Kyrknytt. Inför varje månadsskifte kommer ett månadsblad ut med huvudsaklig gudstjänstinformation.

Pojke står på en soptipp.

Dela lika under samma himmel

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Act Svenska kyrkan arbetar med partner över hela världen för att främja en hållbar och rättvis matförsörjning.

Gamla gravstenar

Kyrkogårdsförvaltningen

Expeditionen finns i Skepplanda kyrka, kontakta oss om du har frågor angående gravskötsel och priser.

Lila tablettaskar med texten Kyrkoval ligger i en liten korg.

Valresultat-Kyrkoval 2021

Här hittar du ledamöter och ersättare i kyrkofullmäktige, kyrkorådet och församlingsrådet i Skepplanda pastorat. Du kan även klicka dig vidare för att se resultat för kyrkomötet och stiftsfullmäktige i hela Sverige.

GDPR

Vi ansvarar för att dina personuppgifter behandlas korrekt och i enlighet med lag

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Alpha har kommit till Skepplanda

Prova-på-gång 10 jan kl 18

TACOKVÄLL

Lödöse

Kyrkoguiden

Kyrkoguiden bjuder på historia om våra kyrkobyggnader.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.