Skepplanda pastorat

Välkommen till oss! Skepplanda pastorat består av två församlingar, Skepplanda-Hålanda församling och Lödöse församling. Vi finns finns för att barn ska döpas, konfirmander växa som människor, par ska vigas, ensamma få besök, sörjande få tröst och för att vi alla ska samlas till gudstjänst.

Aktuellt från Skepplanda pastorat

Prenumerera via RSS

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Vi söker församlingspräst

Skepplanda-Hålanda

Två personer är ute på långpromenad. Det är vinter och solen skiner.

Fastan

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron.

Lutherhjälpskväll i Skepplanda

En del ACT Svenska kyrkans fasteaktion 2024

Gemenskap och gudstjänstliv

Gemenskap i vardagen!

Välkommen till våra olika samlingspunkter i pastoratet.

Närbild på någon som läser en bibel i kyrkbänken.

Bibelstudier, samtal om tro & föreläsningar

Här hittar du bibelstudier, samtal om tro och föreläsningar i Skepplanda pastorat.

Pilgrimsmässa

Lödöse

Smaragdgröna nattvardskärl står på en vit duk.

Middagsmässa

Skepplanda

En präst håller fram nattvardskalken och en person doppar sin oblat.

Kvällsmässa

Skepplanda

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva
Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Tre barn med ryggsäckar på väg till skolan.

Bli månadsgivare till Act Svenska kyrkan

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

Kyrknytt och Månadsblad

Fyra gånger om året utkommer Kyrknytt. Inför varje månadsskifte kommer ett månadsblad ut med huvudsaklig gudstjänstinformation.

Kyrkoguiden

Kyrkoguiden bjuder på historia om våra kyrkobyggnader.

Gamla gravstenar

Kyrkogårdsförvaltningen

Expeditionen finns i Skepplanda kyrka, kontakta oss om du har frågor angående gravskötsel och priser.

Lila tablettaskar med texten Kyrkoval ligger i en liten korg.

Valresultat-Kyrkoval 2021

Här hittar du ledamöter och ersättare i kyrkofullmäktige, kyrkorådet och församlingsrådet i Skepplanda pastorat. Du kan även klicka dig vidare för att se resultat för kyrkomötet och stiftsfullmäktige i hela Sverige.