Ett stort rött paket med gröna snören.
Foto: Michael Erhardsson /Mostphotos/Ikon

Länstidningens julinsamling

Många människor går en tuff jul till mötes. Att kunna ge en julklapp till sina nära och kära är inte en självklarhet. Därför är vi glada att Salem är en del av Länstidningens och kyrkornas julinsamling.

Under perioden 14 november–13 december pågår en insamling där företag och privatpersoner kan skänka pengar till årets julinspirerade matkasse och/eller till LT-klappen där barnfamiljer får presentkort för att köpa julklappar. 

LT-KLAPPEN

Vill du du bidra till LT-klappen och skänka en slant till presentkort?

Presentkorten delas ut till behövande i LT:s bevakningsområde (Södertälje, Nykvarn och Salem) i samband med Julkasseutdelningen. Du får sätta in valfritt belopp. Allt är välkommet!

VIKTIGT

Ange: ”LT-klappen” på inbetalningen.

SÅ GÖR DU

Bankgiro: Sätt in valfritt belopp på 189-6034
Swish: 123 287 33 21 (Södertälje pastorat)

JULKASSEN

Länstidningen stöttar församlingar, däribland Salems församling, med utdelning av matkassar till behövande i LT:s utgivningsområde.

En Julkasse fylld med mat gör skillnad. Som tack samlar Länstidningen alla företag som stöttat insamlingen i en annons i LT den 23/12 samt den 30/12. Julkassen kostar 250 kr/st. Vill du skänka valfritt antal julkassar? Självklart kan även du som privatperson köpa Julkassar.

VIKTIGT

Ange: ”Julkassen” och företagets namn på inbetalningen.

SÅ GÖR DU

Bankgiro: Sätt in beloppet (250 kr st) på 646-3152
Swish: 123 156 28 34 (Pingstförsamlingen i Södertälje)

Vi hoppas att vi tillsammans som församling kan vara med och bidra till att fler får en trivsam jul!

Artiklar om insamlingen 

Här länkar vi till två artiklar och en krönika som berör LT-klappen och Julkassen.

”Jag känner mig så maktlös”

Carina Eklöf är en av flera Södertäljebor som i år får julkassen för första gången. För fyra år sedan stängde butiken hon jobbade i. Nu är sparpengarna slut och hyran obetald.
– Jag trodde aldrig att jag skulle hamna här, säger hon.

Läs mer om Carina Eklöf och hur julkassen hjälper henne >>>

Lillan Hedlund: Det här är de finaste veckorna på året

Häromveckan började samtal och mejl komma med den försynta frågan “blir det någon insamling i år?”. Jag blir lika varm i hjärtat varje år. Att insamlingen till LT-klappen och Julkassen blivit så etablerad att den efterfrågas, att viljan att hjälpa behövande i vårt närområde är så stort att insamlingen efterfrågas redan innan den officiellt tagit sin början.

Läs en krönika av Lillan Hedlund, ansvarig utgivare för Länstidningen >>>

Ge bort en bättre jul

Ditt bidrag till Julkassen och LT-klappen ger behövande en bättre jul. Behovet – framför allt bland ensamstående – är större än någonsin.

Läs mer om behovet av insamlingen till LT-klappen och Julkassen >>>

Behöver du stöd?

Om du har behov av en julkasse och/eller stöd för att köpa julklappar till dina barn kan du kontakta församlingens diakon Rauni Strömbäck eller diakoniassistent Maria Gatemo Enqvist. Anmälan för detta är öppen 13 november–13 december.