Oratorium: Sankt Botvid

Botvidsoratoriet är ett nyskrivet verk för orkester, kör och sångsolister, skrivet av kompositören Tobias Lundmark.

Oratoriet är baserat på Dresdenmanuskriptet och Botvidsofficiet som är texter från 1300-talet, översatta av Tryggve Lundén. Det musikaliska verket skildrar hela Sankt Botvids liv från hedning till martyr.

Konsertdatum

SÖNDAG 5 JUNI 18.00 SALEMS KYRKA
LÖRDAG 18 JUNI 16.00 STRÄNGNÄS DOMKYRKA
SÖNDAG 19 JUNI 17.00 BOTKYRKA KYRKA

Entré: 100 kronor. Biljetter köps i Säby församlingshem  under expeditionens öppettider och i samband med gudstjänster. Biljetter säljs också i entrén till konserterna.

Medverkande

Samuel Fröler, Recitatör
Har gått teaterhögskola i Göteborg. Anställd på Kulturhuset Stadsteatern. Mest känd från Tre kärlekar, Den goda viljan och Skärgårdsdoktorn. Sågs nyligen på TV i ”Det som göms i snö” och på Chinateatern i ”Saturday Night Fever”.
 
Elin Rombo, Sopran
Framträder på opera- och konsertscener i Sverige och runtom i Europa. Hon har mottagit många prestigefulla priser och blev 2013 utnämnd till Hovsångerska.

Mathias Zachariassen, Tenor 
Har sjungit på många av världens opera- och konserthus, såsom Metropolitan Opera, Wiener Staatsoper, Musikverein Wien och Kungliga Operan.

Ulf Lundmark, Baryton
Har setts i en mängd operaroller på bland annat Folkoperan, Kungliga Operan, Norrlandsoperan och Drottningholmsteatern. Han är även flitigt anlitad som konsertsångare över hela landet samt erfaren pedagog.

Romola Smith, Klarinett
Studerade vid King’s Collage, Royal Academy of Music och senare vid Göteborgs Universitet. Hon arbetade ett tag I Dalasinfonietta innan hon anslöt till Hovkapellet 2016. Romola har även många uppdrag som frilans runt om i landet. 

Lotta Pettersson Van den Poel, Basklarinett 
Har studerat vid Musikhögskolorna i Stockholm och Göteborg samt vid Musikkonservatoriet i Antwerpen, Belgien. Hon är anställd i Västerås Sinfonietta och i Blåsarsymfonikerna i Stockholm. 

Jannika Gustafsson, Violin
Född i Helsingfors, jobbar som förste konsertmästare i kungliga hovkapellet. Spelar mycket kammarmusik och gästar regelbundet olika orkestrar som konsertmästare, både i Sverige och utomlands.

Paula Hedvall, Violin
Har studerat violin vid högskolorna i Zürich, Göteborg och Graz. Sedan 2015 bosatt och verksam som frilansande violinist i Stockholm främst med orkester och samtida musik.

Emilie Hörnlund, Viola
Född i Göteborg och har studerat i London. Hon är stämledare i kungliga hovkapellet och medlem i Chiaroscurokvartetten. 

Petja Svensson, Violoncell
Har studerat på Lisztakademien i Budapest och Guildhall school of Music and Drama i London. Frilansar som solist och kammarmusiker. 

Sara Buschkühl, Kontrabas 
Har studerat vid Musikhögskolorna i Frankfurt/Main, Freiburg im Breisgau och Kungliga Musikhögskolan. Sedan dess har hon spelat i orkestrar som Kungliga Operan, Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radio och Göteborgs Symfoniker. 

Elisabeth Haag, Orgel
Har studerat på Musikhögskolan i Piteå och Universitetet i Örebro. Tjänstgör sedan 2003 som organist och körledare i Botkyrka och Ljusets kyrkor i Botkyrka församling.

Jakob Grubbström, Dirigent
Sedan 2021 dirigent och konstnärlig ledare för Stockholms kammarkör. Han ansvarar för körverksamheten på Framnäs folkhögskola, vidare är Jakob anställd vid Adolf Fredriks musikklasser där han undervisar i kör.