Foto: Magnus Aronson/IKON

Konfirmation 2022-2023

Konfirmationen handlar om så mycket! Att träffa nya kompisar, åka på läger och passa på att prata om stora och spännande frågor. Och förhoppningsvis ha roligt! Tillsammans med jämnåriga gör du en upptäcktsfärd och får fundera över hur kristen tro hänger ihop med ditt liv.

VAD ÄR KONFIRMATION?

Konfirmandtiden är en möjlighet att upptäcka, testa och lära sig om kristen tro. Dina frågor om livet, tro och Gud är viktiga. Vi gör en upptäcktsfärd tillsammans och får fundera hur kristen tro hänger ihop med ditt liv och stora livsfrågor som Gud, Kärlek, Livet och Döden. Vi pratar om allt ifrån hur vi är bra människor, till om Jesus behövs. Har Gud med mig att göra och vad är en kyrka till för? Vad är tro? Måste jag tro som alla andra?

Förutom samtal kan ni stöta på frälsarkransen, lekar, drama, skapande, musik, andakter och andra praktiska aktiviteter och övningar.

Konfirmationstiden kan se ut på olika sätt och i Roslagens östra pastorat finns det flera olika alternativ. Det spelar inte någon roll i vilken församling du bor. Var du väljer att konfirmeras är helt upp till dig.

Och vet du? Alla alternativ är kostnadsfria!

VILKEN GRUPP PASSAR DIG?

I Roslagens östra pastorat finns flera olika konfirmationsgrupper. Vill du helst gå på vardagar eller föredrar du helger? Älskar du snö eller är du sugen på en utmaning? Vill du åka tilll Gotland eller till Berlin, eller kanske inte på något läger alls?
Kolla in alla våra olika grupper och välj en som passar just dig!

Vardagsgrupper

Påskläger i Berlin

Vill du åka på läger utan att vara borta på sommarlovet? Då passar den här konfagruppen dig!

Vardagsgrupp med kortare läger

Här är konfagruppen för dig som föredrar en mindre grupp och kortare läger i Roslagen.

Sommargrupper

Konfa som ett äventyr

Skärgård, klättring i trädtoppar, spökhus och fartfylld zip-line. Här är konfagruppen för dig som gillar utmaningar.

För dig med funktionsvariationer

Vill du gå i en liten grupp med extra stora möjligheter att behovsanpassa konfirmationen? Här är den!

Upplev Roslagen och Gotland

Först en helg i Roslagen och i juni bär det av till Gotland – ett underbart sätt att starta sommarlovet på.

Helggrupper

Både slott och Åland

Ett läger i slottsmiljö och ett annat på Åland. I den här konfagruppen blir det dubbelt upp med läger!

Konfaläger i fjällen

Gillar du att åka skidor och är sugen på ett snöigt konfaläger? Eller aldrig provat, men är sugen? Då kommer du gilla den här konfagruppen.

Några personer med varsitt pärlarmband lägger sina händer på varandra i gräset.

Skärgårdsgruppen i Frötuna

Söker du en konfirmandgrupp där du får vara med och bestämma vad vi ska ­prata om och samtidigt ha roligt?

Skärgårdsgruppen i Rådmansö

Precis som i Frötuna är det här en konfa­grupp där du själv får vara med att skapa den bästa konfan!

För unga vuxna eller äldre

Önskar du att du hade konfirmerat dig tidigare, men åren bara går? Det är aldrig försent att konfirmera ditt dop!

ÄR DU INTRESSERAD?

Kontakta oss gärna för att få mer information!
Du kan använda formuläret nedan eller skicka sms/mail direkt till ledaren för den grupp du vill börja i.
Grupperna har begränsat antal platser.
Vi sparar dina personuppgifter under konfirmandtiden och dess efterarbete.

Konfirmationen är kostnadsfri.

I samarbete med Sensus studieförbund.

Kontaktperson hittar du under de olika grupperna.
Du kan också kontakta expeditionen tel 0176-799 00

ANMÄLNINGSFORMULÄR TILL KONFIRMATION 22/23