Gravskötsel

Vad kostar det att få hjälp med gravarna?

Efter att de 25 år som ingår i begravningsavgiften har gått, hör vi av oss och frågar om ni vill ha kvar graven ytterligare tid. Det sker då till en avgift som ska täcka det som begravningsavgiften tidigare täckt.

Det går även att beställa hjälp med gravskötsel från församlingsexpeditionen. Det innebär att våra vaktmästare sköter om gravarna under året, till exempel med att vattna och rensa rabatter eller plantera blommor under vår och sommar.

Priser 2020:

Gravskötsel (max 5 år i taget) 1070:- / år. Då ingår bl.a vår- och sommarplantering, ogräsrensning, vattning och krattning av grusgrav.

Vattning 190:- / år

Rensning av rabatt 340:- / år

Höstplantering (ljung) 270:- / år

Krans/Liggare till allhelgona 205:- / år

Tvätt av gravsten 430:- / arbetstimme

Dubbning av gravsten 860:- / arbetstimme

Förlängning av gravrätt 530:- / 15 år

Det finns också möjlighet att beställa gravdekorationer. Till allhelgona kan ni beställa kransar och liggare direkt hos våra vaktmästare på kyrkogården eller via församlingsexpeditonen. Då det varierar i pris kan ni tillsammans med vaktmästaren/expeditonen komma överens vad ni vill att den ska få kosta. I våra kyrkor kommer det också finnas möjlighet att köpa gravljus till ett självkostnadspris inför allhelgona.

Kontakta expeditionen på 011-706 13 om ni har frågor eller vill ha hjälp med gravskötsel!