Gravskötsel

Information och priser

Vad kostar det att få hjälp med gravarna?

Efter att de 25 år som ingår i begravningsavgiften har gått, hör vi av oss och frågar om ni vill ha kvar graven ytterligare tid. Det sker då till en avgift som ska täcka det som begravningsavgiften tidigare täckt.

Det går även att beställa hjälp med gravskötsel från församlingsexpeditionen. Det innebär att våra vaktmästare sköter om gravarna under året, till exempel med att vattna och rensa rabatter eller plantera blommor under vår och sommar.

Priser 2021:

Gravskötsel (max 5 år i taget) 1090:- / år. Då ingår: Vår- och sommarplantering. Klippning av gräsyta inkl. putsning runt gravanordning. Ogräsrensning i rabatt. Puts av blommor i rabatt. Vattning. Gödsling. Påfyllning av jord. Riktning av gravanordning p g a sättningar. Krattning av grusgrav.

Vattning 195:- / år

Rensning av rabatt 345:- / år

Tvätt av gravsten 440:-/tim

Riktning av gravsten 440:-/tim

Dubbning av gravsten 870:-/tim

Övrigt arbete 440:-/tim

Höstplantering (ljung) 280:-

Krans/Liggare till allhelgona 210:-

Planteringslåda Självkostnadspris

Förlängning av gravrätt 540:- / 15 år

Askgravlund Gårdeby engångskostnad för löv inkl gravyr 1200:-/ 25 år

Askgravlund Västra Husby engångskostnad för sten exkl gravyr 3200:-/ 25 år

Askgravlund förlängning 15 år Kostnad 540:-

Till Allhelgona

Det finns också möjlighet att beställa gravdekorationer. Ni kan beställa kransar och liggare direkt hos våra vaktmästare på kyrkogården eller via församlingsexpeditonen. Då det varierar i pris kan ni tillsammans med vaktmästaren/expeditonen komma överens vad ni vill att den ska få kosta. I våra kyrkor kommer det också finnas möjlighet att köpa gravljus till ett självkostnadspris inför allhelgona.

Kontakta expeditionen på 011-706 13 om ni har frågor eller vill ha hjälp med gravskötsel!