Odensalakyrkan
Foto: Petter Frisell

Odensalakyrkan

Odensalakyrkan byggdes 1985 i samarbete med Östersunds kommun, för att fungera som distriktskyrka i det växande Odensalaområdet. Idag används den för kyrkans verksamheter så som gudstjänst, barngrupper, luncher och mötesplatser.

GUDSTJÄNSTER
Normalt sett har församlingen följande gudstjänster i Odensalakyrkan:

Söndag (Varannan söndag)
15:00 Livsrum - gudstjänst (se kalendern)

En gång i månaden
16:30 Dukat bord - gudstjänst

 

Se dig runt i Odensalakyrkan!

Med vår 360-gradersbild kan du kika runt i Odensalakyrkan
Odensalakyrkan interiör

En kyrka för kommunens förskoleverksamhet

Odensalakyrkan byggdes 1985 för att fungera som distriktskyrka i det växande Odensalaområdet. Det unika med byggandet av kyrkan vara att det skedde i samarbete med Östersunds kommun som behövde lokaler för sin förskoleverksamhet. Kommunen hyrde lokaler i Odensalakyrkan fram till och med 2001 då församlingen behövde använda alla lokaler i kyrkan till sin verksamhet.

Kyrkans exteriör och interiör
Kyrkan, som ritades av arkitekt Jörgen Grönvik, har en stor och ljus kyrksal i mitten och mindre rum för olika verksamheter runt om. Fasaden är i röd träpanel och kyrkan smälter väl in i Odensalaområdet som domineras av trähus.

Altaruppsatsen och dopskålen är gjorda av Silversmeden Kerstin Öhlin Lejonklou från Östersund.

Tre bildsviter
I kyrksalen finns också tre bildsviter målade av Arne Isacsson, Stockholm.
Första bildsviten ”IHS-bilden” är den mest komplicerade blidsviten av de tre. Den är stram och kanske kan verka lite överlastad. De nedre fälten är abstraktioner ur det jämtländska landskapet vintertid. Andra bildsviten ”Livets träd” sitter bakom dopfunten. Livets träd har fått mänskliga former med en mans- och en kvinnofigur. En blåton dominerar den här bildsviten. Tredje bildsviten ”Höst och vinter i Jämtland” är uppbyggd som ett gammalt altarskåp. De nedre fälten har en ockrafärg som påminner om höstväxtligheten i fjällen. De övre centrala fälten är blåvita och vintriga och står i skarp kontrast mot ockrafärgen.

Aktiviteter i Odensalakyrkan

Ett litet barn spelar på en tamburin som ligger på en röd matta. Andra barn och vuxna sitter runt omkring.

Öppet kyrkis

Öppet kyrkis är vår öppna förskola. Vi leker, pysslar, pratar om livet, sjunger tillsammans vid en liten samling, fikar och umgås med varandra. Verksamheten är i första hand för små barn tillsammans med vuxen. Ingen anmälan behövs.

Barn och familj

Ta del av vår barnverksamheten som riktar sig till åldrarna 0-15 år. Kanske vill du som nybliven förälder besöka oss med ditt barn? Våra aktiviteter ger fina möjligheter att träffa och lära känna andra föräldrar, vuxna, barn och ungdomar.

Rädisor

Kyrklunch med eftertanke

Välkommen att äta en torsdagslunch i Odensalakyrkan!

Vi i Odensalakyrkan