Lugnvikskyrkan
Foto: Petter Frisell

Lugnvikskyrkan

1978 invigdes Lugnvikskyrkan som ligger vid torget i stadsdelen Lugnvik. Förutom gudstjänstrum finns här lokaler för kyrkans olika aktiviteter så som barngrupper, Öppet kyrkis, luncher och stickcafé.

GUDSTJÄNSTER
Normalt sett har församlingen följande gudstjänster i Gamla kyrkan:

Söndag (varannan söndag)
11:00 Gudstjänst (se kalendern)

Se dig runt i Lugnvikskyrkan!

Med vår 360-gradersbild kan du kika runt i Lugnvikskyrkan
Lugnvikskyrkan interiör

Lugnvikskyrkan invigs 1978

Arkitekt för Lugnvikskyrkan var Arne Muhr och inredningsarkitekt var Jean Carlbrandt, båda från Sundsvall. Kyrkan invigdes den 19 november 1978 av biskop Bertil Werkström.

Kyrkans interiör
Nattvardssilvret, dopfunten och altarljusstakarna är tillverkade av silversmed Kerstin Öhlin-Lejonklou. Altartavlan, som föreställer ”Den gode Herden” är vävd av textilkonstnärinnan Anita Persson, Östersund. Ljusbäraren som föreställer ”Livets träd” är ritad av Sofie Lewrens och tillverkad av smeden Lars-Erik Larsson, Gålsjöbruk. Kyrkans orgel, av fabrikat Grönlund, har två manualer och 13 stämmor.
De två kyrkklockorna är tillverkade i Sigtuna.

Aktiviteter i Lugnvikskyrkan

Barn och familj

Ta del av vår barnverksamheten som riktar sig till åldrarna 0-15 år. Kanske vill du som nybliven förälder besöka oss med ditt barn? Våra aktiviteter ger fina möjligheter att träffa och lära känna andra föräldrar, vuxna, barn och ungdomar.

Lunch, bibel

Kyrklunch med andakt i Lugnvikskyrkan

Kyrklunchen är en mötesplats med trevlig samvaro, andakt och en lättare lunch i.

Unga och gamla träffas i Lugnvikskyrkan

Stickcafé

Välkommen till en mötesplats över alla åldrar. Vi samlas i Lugnvikskyrkan och umgås, fikar, arbetar med textilier och lär av varandra.

Vi i Lugnvikskyrkan