Kul appar för både stora och små

Tända ett ljus utan att bränna sig, fylla en dopfunt med för mycket vatten eller måla ett kyrkfönster i vilka färger som helst kan man göra i appen "Kyrkan". Eller testa dina kunskaper om kristen tro i appen "Stjärnans väg".

Appen Kyrkan – roligt för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den kan man besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också tre korta filmer. Du behöver inte någon internetuppkoppling för att titta på filmerna i appen. 

Appen Kyrkan erbjuder inga köp inuti appen och är helt fri från reklam. Du laddar ned appen där du hittar andra appar till din telefon eller surfplatta, sök på ”Kyrkan” eller ”Svenska kyrkan”.

Stjärnans väg – ett frågespel om tro och kyrka

Testa dina kunskaper – eller lär dig mer om kristen tro! Mobilspelet är framtaget för konfirmander, men är roligt för alla åldrar. Spelet går ut på att genom att svara på frågor inom olika ämnesområden och på så sätt komma vidare och ta sig fram till en skattkista. Längs vägen dyker fällor, artefaktskärvor och skadedjur upp och det finns också möjlighet att samla guld. 

Ladda ner appen gratis till din mobil eller läsplatta, sök på ”Stjärnans väg” eller ”Svenska kyrkan”.